torsdag 11 juli 2013

Träningsläger - färd och första dagen

Träningsläger igen alltså, jag som förut aldrig trodde jag skulle hamna på ett till. Nu är jag med spåret för tredje gången och förvånas återigen vilka bra löpare som finns med och att jag har fått en chans att hänga med dessa på turer. Fantastiskt kul! Dessa löpare förtjänar en liten närmare presentation:

Henrik Jakobsson
Min vapendragare och träningspartner i vanliga fall, specialist på 3000 meter hinder där han gjort 9.11 som bäst i år och 3000 meter där han gjort 8.27. Hårdtränar nu och är i bättre form än någonsin. Pluggar annars på KTH och brygger egen öl.

Alexander "julio" Holmblad
Alex är den store 800-meters och 1500-meterstalangen som haft problem en fot ett längre tag men som nu är tillbaka på allvar. Gick ut gymnasiet nyligen och ska börja löpa på riktigt nu. 3.52.99 i år på 1500 meter.

John Foitzik
Ludvikas Förlorande son har börjat springa med oss nu och är dessvärre skadad. Har också stor talang med stort löpsteg och pratar konsant, vilket han även gjorde i natt då vi drelar rum och jag fick höra massa bladder.

Alexander Palm
Norrköpingssonen som flyttat till stockholm för att plugga och tagit med sig löpningen hit. Landslagsman på juniornivå i terräng i höstas och spås en fin framtid på 3000 meter och 5000 meter. Lång kille med fint steg.
Alexander Palm springandes för landslaget i höstas.
Niklas Könberg
Min partner in crime de flesta pass. Niklasträning är hårt och handlar om att han kör aningen för hårt förvad jag klarar av vilket slutar med att jag är helt förstörd. Världens snällaste kille.

Karim Mohammadi
Karim är en av de mest meriterade löpare på detta läger med SM-guld på 800 meter och flera landslagsuppdrag och finnkamper. Tränas nu av legendaren Jama Aden och åker därför till Afrika för jämnan och kör. Otroligt löpsteg och kul att höra historier och reflektioner ifrån.
En vanlig bild: Karim i ledning i ett lopp
Lena Örn
Lena är också en av de mer meriterade här, med finnkamper och SM-guld på 3 000 meter hinder. Haft skadeproblem men verkar vara i bra slag igen efter en operation i höstas som har blivit bättre under vintern.
Också en vanlig bild; Lena som tar en vattengrav.

Lillian Magnusson
Kenyaättade Lillian och jag körde många pass tillsammans i växjö och gjorde det även nu imorse. Talang som ville gå ner i vikt efter att ha fött barn och började springa enligt Szalkais program på marathon.se och drog till med 2.59 på sin första mara. Efter det blev Szalkai hennes tränare och då passade hon på att dra till med 2.37 på marathon och ta SM-guld på 10 000 meter.

Hanna Palmgren
Hanna är Göteborgskan som letar efter finfin form och är en stabil 800-meterslöperska. Har varit i USA en del och pluggar och sprungit och är strax under högsta klass.

Lisa Forsberg
Lisa har SM-medaljer och landslagsuppdrag på meritlistan och även hon flera år i USA där hon sprungit massor. Ursprungligen från Falun men bor och kör i Stockholm nu. Den jag ibland kör fartpass med.

Linnea Smeds
Linnea har varit spåret trogen länge och ställt upp i många tävlingar men haft en del skadeproblem. Har ett troligt hajpat jobb inom IT i Uppsala som jag blev imponerad.

Emma Fogelkvist
Min kamrat på parloppet där vi slutade tvåa, vilket gav oss ett presentkort på 200 kronor på löplabbet var.

Elina Johansson
Stor löpartalang som under juniortid drog jämnt med Meraf Bahta och som på nyårsloppet spöade Louise Wiker. Jättetrevlig och har ett antal USM-medaljer och guld.
Såhär kan det se ut när man vinner USM-guld!

Då gårdagen var resdag avslutades dagen bara kort med distans innan vi käkade middag och drog upp programmet. Lägret är i Högbo bruk vilket är en intressant ort ur historiskt perspektiv, då det var här den briljanta idén om hur man gör stål kom fram och bolaget Sandvik grundades, vilket fortfarande idag (150-200år senare) är världsledande på stål. Fina löpbanor och på Vintern ska det tydligen vara fantastiska skidspår också.

Idag har vi distansat på morgonen, fått en lektion i styrketräning av Anders Bergström, flerfaldig OS-deltagare och ikväll väntar ett hårt banpass. Träningsläger helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar