lördag 31 december 2011

After race report!

Då var debuten avklarad! Resultatet blev följande: 4e plats och nytt pers med tiden 35.05!! Riktigt roligt och såhär såg det ut!
Lagom med rutiner imorse. Sovmorgon, gröt, te, mackor, promenad och bara säkra och väl beprövade kort och rutiner. Passade på att åka till Prisxtra och tjacka lite grejer till kvällens nyårsmiddag t o m. Sen bar det iväg mot Vallentuna, vilket var ett under att jag hittade pga. obrukbar karta i iPhonen. Väl på plats, hejade på lite bekanta ansikten, Larsa Södergård på sin hemmaplan bland annat och några Hässelbylöpare. Började värma lite och köra, träffade tyske Sergey från Spårvägen och körde på. Fick lite råd av Kent och efter ett sista toabesök. På startlinjen och börja ladda. Startskottet går och får en kanonstart! Ser fyra löpare som definitivt satsar hårt, och ligger som bekväm femma bakom Ababa lama från Sundbyberg, Sergey, Jonatan alvagus från Upsala och Karl Rönnby från Enhörna. Tunga grabbar med andra ord vilket märktes på öppningen: 1 km: 3.09 2 km 6.28, 3 km 10.18. Jobbar ikapp Rönnby och passerar honom efter fyra kilometer, och har en annan kille bakom. Fem passeras på 17.20 (också nytt pers) och det känns att det gått lite fort och passar på att ta igen mig lite mellan 5 och 7 km.
Vid sex km får jag en utmanare i form av Jürgen Pogac från Wien som pressar lite och passerar. Börja driva upp tempot lite och försöker med ryck men biter mig fast för allt vad jag är värd. Vid åtta kommer en uppförsbacke, ligger jämsides och möter Larsa som joggar ner efter sitt fem km lopp och skriker med innebörden att nu får du faan jobba! vid backkrönet går jag om och märker då att han är trött, passar på att rycka och får en lucka på fem meter. Nio passeras på 31.30, inser att det kan bli pers och försöker bita i och öka tempot samtidigt som tempot ökar. Kent står vi nio och skriker lite och sista fyra hundra är riktig ttunga. Kommer in på "upploppet" och ser klockan, 34.59, faan, men kör ändå och passerar på 35.05. Nytt pers men snöplig miss. Gratulerar Sergey till andra platsen och småpratar. Duschar, joggar ner och vilar.
Några glada grabbar som väntar på prisutdelning. undertecknad längst till höger
Efter väntade prisutdelning, inte bara för nummer 1-2-3 i raden, utan även 4-5-6. Så tack för det. Upp på scen och välja pris från ett bord och se glad ut. Kul! sen hemgång i bil, och fira på statoil med tankning och kaffe och våffellunch hemma. Strax bar det av för den årliga nyårsmiddagen hos föräldrarna.
Klassisk Våffellunch!
Sicket löpår det har varit!!! Med början i Danderydsloppet tills idag. Går knappt att förstå, men kul har det varit. Gott nytt år på er alla så ses vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar