måndag 10 juni 2013

Träningen börjar ta sig och sommarpremiär

Sommaren har de senaste åren bedrivits på fästmöns landställe, ett litet hus utan el och vatten och där man kan koppla bort helt och hållet. Huset ligger precis bredvid sjön Sommen vid Tranås och det är underbart att komma dit, tända en brasa, grilla, bada och bara vara. Då fästmön och jag firade ettårsförlovningsdag i helgen var tanken först att ta en weekend någonstans, men eftersom de flesta ställen vi ringde till var uppbokade (då det är tydligen den största bröllopshelgen nu) så bestämde vi för att premiäråka till landet. Och gud så skönt! Att svärmor och svärfar var där gjorde inte saken sämre.

Då föstmön och hennes föräldrar är riktiga dryckes- och matkonnässörer ser vi alltid till att vi äter gott, mycket och fint här. Eftersom man också får chansen att träna mycket då återhämtningen är optimal ger detta en extra känsla. Förra veckan var faktiskt riktigt bra träningsmässigt och jag kunde med övervägande lätta ben rulla in 11,8 mil vilket känns kanon! Nyckelpassen var dels en snabbdistans halvmara med lite fartlek på en mycket kuperad bana som med upp och nerjogg blev 1 timme och 32 sekunder samt ett hårt 6 x 1000 meter på en kuperad och blåsig sträcka på norra Djurgården. Avslutningen på halvmaran var i sig legendarisk, eftersom den skedde i lördags på landet, där det blev ett skönt dopp i vattnet och en gravad lax - lunch med färskpotatis, dill, gräslök och allt som kan tänkas till. Fantastiskt njutbart!

I veckan ska det bli fortsatt en del träning, men med ett roligt lopp i Parloppet som jag ska springa med Emma Fogelkvist, en ung Spåretlöperska med talang som kom trea i milspåret. Ska faktiskt bli riktigt kul och trots att det inte är något stort lopp tänker jag nog vila upp benen lite för att kunna köra hårt på detta lopp.

Annars vill jag rekommendera följande podcast som sidan Löpning för alla börjat med där de intervjuar träningskompisen Marcus Gustafsson som jag kört en del hårda pass med och som kommit tillbaka med besked efter skador med bland annat 8.23 i helgen på SAYO:s 3000 meter. Lyssna gärna!

http://www.lopningforalla.se/index.php/loparnyheter/3134-lfa-startar-podcast

Eller på Itunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/1-marcus-gustafsson/id657670716?i=160494241&mt=2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar