onsdag 4 januari 2012

151 dagar kvar - tröga ben och trött sinne

Vilodag från allt stavades denna dag. Sovmorgon och uppe för att ta en kaffe och långsamt med trötta ben gå och fixa morgontidning och frukostbröd. En riktigt lyxig frukost med andra ord som jag inte är bortskämd med nu då klockan piper tidigt och frukost får intas mellan varven på jobbet. Skönt att sitta kvar och bläddra i tidningen och ta det lugnt...

Körde lite styrketräning sedan med propp. På programmet stod benstyrka och lätt bålträning. Jag tror starkt på styrketräning, inte bara som komplement, då det krävs en viss styrka att orka träna hårt. Jag var på konferens i oktober, strax innan Hässelbyloppet faktiskt, och en av föreläsarna kring konferense som behandlade barnidrott och föreningsidrott tog upp en modell kallad LTAD development, vilket betyder Long Term Athlete Development och innebär sju steg i utvecklingen, och just ett av dessa kallas för Att träna för att kunna träna. Har vi inte styrkan, tekniken eller rörligheten/koordinationen för träningen blir det svårt att stegra eller utveckla sig och skador kommer lätt. Därför är det också viktigt att ibland stanna upp och analysera sig själv kring vad man gör bra och vad man behöver förändra.

För er som vill läsa vidare kan jag starkt rekommendera er att gå in på www.centrumforidrottsforskning.se där ni kan hitta föreläsningar om inte bara denna konferens utan även tidigare konferenser kring ledarskap och liknande. Ett guldkorn finns alltid någonstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar