torsdag 9 juni 2011

Idrottsanpassad träning

Dagens tema dag nio på kursen var idrottsanpassad träning, eller frågor kring hur vi kan bygga upp övningar och rörelser i en progression som ska hjälpa en person att prestera bättre i sin idrott eller specifika idrottsgren. För golfaren kan det handla om att förbättra svingen eller löparen sin mjölksyratröskel. Där är det tänkt att vi ska ha specialkunskap och idéer kring hur vi ska förbättra denna person. Extra intressant med tanke på att det går att bygga upp på sig själv. vi pratade även en hel del om träningsplanering, vilket jag kommer göra ett längre inlägg om då min egen är klar och även skriva en del om olika filosofier.

Löpning idag och framöver då? Bra pass imorse på normala tider, inget super att hänga i julgran. Dock börjar hållningen bli sämre med alltför mycket tid utan att träna den specifikt, plus >5 timmars sittande varje dag oergonomiskt vid ett bord för att skriva framåtböjd. Illa men vad ska man göra i intensiva tider.

Eventuellt match imorgon med damlaget som tyvärr lämnats vind för våg (som det mesta andra) med tanke på denna kurs intensitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar