onsdag 2 januari 2013

Tävling mot framtida OS-man

På detta läger finns talanger och personer som definitivt kommer tillhöra toppen i Sverige ett antal år, om de nu inte redan etablerat sig, eller som Uhris som nu även förnedrar äldre män och veteraner. En av dessa är Svensk-Bolivianen Alexander Holmblad.

Alexander är en snabb ung man som har fina personliga rekord på 800 meter och 1500 meter, cirka 1.52 respektive 3.53. Han har dessutom sprungit längre sträckor såsom Hässelbyloppet och där sprungit in på låga 33 minuter. Killen tycker om och tävla och har en fin period framför sig, 18 år som han är, och har redan SM-medaljer och en fin sjundeplats på 1500 meter i år. Tyvärr är han skadad nu, men för att hålla hans humör uppe utmanade jag honom i lite idrotter, och hittills har vi hunnit med simning a 1000 meter och bänkpress, och efter dessa två ställningar står det 1-1, och då har vi även Pingis, Minigolf och tennis kvar. Kommer bli hårda duster. Simningen var även dagens första träningspass och slutade med Alexseger, cirka 1200 meter avverkades med uppvärning och nedsimning. Denne man har kapacitet för att springa OS om några år, om inte för Sverige så för Bolivia, som har avsevärt lägre krav än Sverige. Kom ihåg var ni läste det först.

Pass två var löpning, 13,8 km runt öns slingor. Eftersom vi ligger i havshöjd, och Fuerteventura är en vulkanö, kan ni tänka er att det var rätt backigt. Men det gick. Ikväll blir det behandling av kände Daniel Salov som ska rätta till mina underben innan morgondagens banpass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar