fredag 4 januari 2013

Cykeltur med en framtida 2.19-man

Dagen till ära var inte lika roligt ur ett träningsmässigt perspektiv, då mina udnerben har sagt helt stopp till allt som har med löpning att göra och idag var det inriktning på rehab för dessa. Alltså inte ett löpsteg utan simning med Holmblad i 35min och cykel a 45 min med minutintervaller (4 gånger 3 + 2 + 1 minut med 45 sek vila) och en styrkesession. Plus en gedigen nålbehandling av Mäster Salov och en voltarenbehandling. Så nu jävlar får det bli bra till imorgon. Vilket det inte kommer bli.

På cykeln fick jag sällskap av den legendariska Fredrik Uhrbom, som driver en fantastiskt underhållande blogg på hemsidan Löpning för alla. Han har gedigna meriter med SM-tecken och landskamper och fick sitt första SM-guld i år på marathon efter en snygg insats (efter att ha legat i skuggan av och varit snäppet bakom Adil, Musse, Oscar Käck etc.). Förutom hans karakteristiska sätt att vara och hans sätt att dricka öl i mängder och underhålla andra, tränar han faktiskt sjukt hårt vilket många glömmer och har en mental kapacitet vilket jag tror beror på att han har sålt sin själ till djävulen. Igår matade han efter två timmars utomhuslöpning en timme på löpband i 19 km/h och var som en blöt fläck efteråt. Men han tränar och gör det enormt och är på det viset en förebild för flera unga. Ska du bli bra måste du träna mer än andra!

Hans cykeltur på 15 minuter som han gjorde med udnertecknad var också ett av många pass i hans specifika träningsupplägg, killen ville ha en öl och kom därför på att han kunde vara värd en efter han har tränat av lika många kalorier på en av gymmets cyklar. Sagt och gjort, efter 15 minuter klev han av och gick till grannbyn och underhåll deras fiskare och blev bjuden på ett par cerveza. Enligt legenden.

2 kommentarer:

  1. Inte bara 2:19..fixar han 18-20-milaveckorna inför Tokyo kan det nog bli bättre än så..vi får se.

    SvaraRadera
  2. Inte omöjligt. Idag spådde han en 2.17 tid, om nu inte det låg en bar i närheten om det blev jobbigt!

    SvaraRadera