torsdag 3 januari 2013

Intervaller, vadproblem och tävling mot en svensk rekordman

Dag III på schemat var hård och bestod av ett hårt intervallpass samt ett distanspass, plus ett hårt slutspel i den dagliga pingisturneringen.

Redan under uppvärmningen, fem kilometer till arenan, var underbenen onda och jävliga, och jag var till 90 % inne på att slänga in handduken och mesa. Men med hjälp av Daniel Salov - spårvägens wizard - som med nålar, massage, tejp och lite råd kunde jag i alla fall hara ett gäng 400ingar runt 75 sek åt Cissi Norrbom med Josephine ambjörnsson som inhoppare och Johanna Roos som inhoppare vid 200ingarna. Hårt men genomförbart.

Efter Lunch, kaffe, vila och benen i högläge samt omväxlande varmt och kallt blev det dags för pass II, men där gick det bara fem km innan jag var tvungen att kasta in handduken igen. Jahapp, det var det. Varken massage, stretch eller kyla hjälpte, och om inte det var nog så torskade jag även finalen mot Kent Claesson, som också är värd en kort prestation som Sverige inomhusrekordhavare på 3000 meter på 7.48 (slagen av en viss Haile i det loppet). I pingis är han också omutbar, och det blev en svidande förlust med 11-8.

Imorgon blir det ingen löpning utan två stycken alternativpass för att jaga rätt på de rätta läkningarna i kroppen så att benen ska sluta trixa. En gång för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar