söndag 25 mars 2012

Race report!

Jag måste självklart vara nöjd med dagens prestation som slutade med nytt pers på 34.40 och en 22a plats, slagen med en tiondel av 21a man! Sjukt kul, och såhär gick det till:

Blev skjutsad ut av far som fick en kaffekupong på Statoil som tack, och därmed tog en kort timeout från lagledarrollen och köpte ett tillhörande äckligt wienerbröd som var gott, för att citera. Iallfall, träffade John, Sara sjökvist och Nathalie från Spårvägen och bytte varma uppmuntrande ord! Så varma var de dock inte i kylan och blåsten så jag och propp passade på att värma oss i bilen med far och hans kaffe med dopp. Efter funderingar kring kläder beslutades det kring shorts och linne.

Ut med 30 kvar för att värma upp! Träffade Den danske representanten i spåret, Jens, och diskuterade klädval och jobbade för att få upp pulsen lite mer. Av med grejer sista minuten och träffade Josephine Ambjörnsson från Hässelby SK, och önskade lycka till. Har rekommendrat hennes blogg tidigare och gör det igen, om ni vill följa en marathonlöperskas äventyr: http://lillakenyanen.blogspot.com

Iallafall, starten går i ett trångt startfällt, och går ut lagom hårt i rygg på en IK Akele kille som drar, tappar honom lite dock och får jobba i den kraftiga vinden själv. Jobbigt, men öppnade trots det och inbromsningar i tanken första km på 3.10, 2 km på 6.37 och 3 km på 10.03. Låg imellan två klungor och hör Bamse ropa i publiken "Hitta en klunga!", vilket var lättare sagt än gjort! Fem passerades på 17.10, tufft men rätt, och hör Anna och Larsa Södergård skrika, lika bra att köra då! Jobbar ikapp Akele killen och försöker komma längre fram. Möter återigen blåsten men nu i en rygg vilket gör det lättare. Kollar klockan, kommmer det bli nytt pers? Kör bara kör!!! 7 km på 24.15, bra tid och fortsatt ös. Måste spara krafter till uppförsbacken vid åtta, men kör ändå. Uppförsbacken kommer, men kör på och tar två killar på vägen, ser klockan vid 9 km : 31.25. Jävlar!!!! Kör! Ökar allt jag kan, vilket säkerligen inte var mycket, svänger i på upploppet och hör farsan, som tidigare stått vid sju och hejat, och som skriker "bara 200 kvar, kör!!!" Det och Jonas Dicksson tillsammans med Larsa Södergård gör att det går bättre, och in i mål på 34.40 precis omspurtad före mål. Men kul som fan!! Grattar john till en fjärdeplats (!) och väntar på propp och grattar henne för en 21a plats i damklassen. Byter några ord med Kent som är nöjd och åker hemlöse lagledarfarsan och propp och äter en sushi.

Kul lopp, men jobbig bana som är knivig och sjukt blåsig. Men nu är jag igång! Och därmed mer fokus på Marathon.

Tack alla ni som agerade supporters!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar