torsdag 17 juli 2014

På något sätt tar bloggen slut här

Då bloggen startades var jag student, icke-arbetande och ung.

Man kan säga att bloggens syfte var att visa en ung persons väg från studentliv till vuxenliv.

Nu är jag en arbetandes ung man som har jobb och lägenhet, kombi och fästmö.

Förutom det är jag sen 06.14 och 06.28 imorse tvåbarnsförälder till världens vackraste tvillingar och världens vackraste barn jag nåonsin sett. Och hittills mår vi alla bra.

På något sätt tar vägen därför slut här.

Dock med cliffhangern, som ni kan läsa i bloggveskrivningen ovan: Hur vuxen blir man egentligen?

Det är möjlligt att det blir något inlägg om löpning, livet med småbarn och jobb. 

Men det är sannerligen inte i fokus just nu!

lördag 12 juli 2014

Sommarvärme och ont i armen

Sommarvärmen som kom denna vecka har delvis varit underbar och delvis varit plågsam. Underbar i den mån att man lagrar in film på film på film i sitt sinne som man kan plocka fram i december-mars sen när det är kallt och fruktansvärt att springa och då man lovar sig själv att aldrig klaga. Det är också underbart att kunna gå ut i shorts och linne när man handlar mjölk till morgonkaffet och när man ligger vid stranden. Men det är sannerligen lite jobbigt (lyxproblem) att springa när det är gassande sol, speciellt då jag är riktigt värmekänslig men jag skulle hellre ha det såhär än vinter alla dagar i veckan.

I veckan har jag försökt att springa en till två gånger per dag och minst få in två mil om dagen, vilket fungerat okej förutom en dag som var vilodag och en dag som av diverse anledningar bara blev 11 km. Men den dagen som blev vilodag var ytterst ofrivillig, då jag lyckades med konststycket att köra en sax rakt in i armen några centimeter, och det strax tre centimeter ovanför pulsådern! Jävlar vad ont det gjorde!! Då det var på kvällen funderade jag och fästmö länge på om vi skulle åka in och sy, då det rann rätt rejält och var ett 1,5 centimeter jack, men då vi ringde in blev vi placerade i kö på plats 39, kände vi att en natt på sjukan inte var något vi ville göra. Men det blev en natt där jag vaknade för jämnan med ont och det blödde igenom flera gånger. Dagen efter gick jag till vårdcentralen, som är precis över gatan, där de beklagade sig över att jag inte åkt in men där de också blev oroliga över min nedsatta rörlighet i handleden och undrade om inte en sena skadats. Efter läkarkoll ordnade han en remiss till Odenplans handkirurg för ultraljud, men då det kändes bättre dagen efter och andra saker dök upp nyttjade jag inte det tillfället. Men nu idag, fem dagar efter, känns det lite igen och det hade kanske inte varit så dumt att åka dit ändå. Vi får se hur det känns de närmaste dagarna.

Känner mig lite smått otursförföljd, ett virus som inte går att göra något åt och så en saxjävel som ska plåga en. Fast det hade kunna vara värre.

söndag 6 juli 2014

Sol och bad samt löpning

Dags att beta av lite punkter som kan vara av intresse. Sommaren kanske inte har det mest tighta schemat men då sommaren ska innehålla det som ska vara roligt och energigivande låter jag bloggen vila när jag inte har lust att skriva och så har det varit den senaste tiden men nu börjar det bli läge igen.

Viruset som jag har i kroppen påverkar mig fortfarande till viss del då jag inte vågar gå på fullt i löpningen utan håller mig till distans. Försöker hålla mig runt 20 km om dagen på ett eller två pass och det går utan problem utom att det ibland känns tungt och jag inte har några direkta krafter att öka. Men det får ta den tid det tar helt enkelt. Hellre att jag kan gneta på lite än inte alls.

I övrigt är dagarna uppfyllda av viloaktiviteter och då det nu börjar bli lite sommarvärme så har de senaste dagarna varit fyllda med sol och bad och strand där vi har legat och tagit det toklugnt. Väldigt skönt. Att tre veckor redan har gått är dock vansinnigt och jag undrar hur de närmsta veckorna kommer kännas innan jobbet börjar.

Det har jag nog förresten ingen aning om….

tisdag 1 juli 2014

Dubbelpass

Dagen till ära blev det dubbelpass med 12,2 km på förmiddagen följt av ett till pass på eftermiddagen med Henrik Jacobsson från Spåret som blev ungefär samma. Cirka 24 km in på kontot idag. Kass känsla i början av passen, men efter 6 km är det som om jag kommer igång och det går lättare. Märkligt. Vi får se hur känslan är imorgon, om det känns fint blir det två pass men om det känns kasst kanske jag håller mig till ett.

Simningen som jag kommit igång med har varit seg nu i två veckor. Kanske gör jag ett försök att komma igång imorgon med det.