söndag 22 april 2012

Dagen efter - race report!

Tekniska problem borde egentligen posten heta eftersom det var precis det som hände! Men vi tar det från början...

Startfältet såg som sagt mycket starkt ut med total dominas av FK Studenterna och storheter som Niklas Sydow, Uhrbom som dubblade och var med och körde 12 km också samt ett gäng andra. Jag insåg tidigt att det bara var att hoppas på det bästa och börja lugnt.

Sagt och gjort, visste att jag sprungit någorlunda jämnt med Patrik Eklund från Studenterna tidigare så såg till att ligga bra i rygg på honom. Men jävlar vad det var geggit och lerigt och inte minst backigt!! Och värre blev det varv efter varv, och eftersom det var sex varv som skulle löpas så kan ni förstå hur värre det blev. första fyra km gick kalas, låg bra i rygg och återhämtning var okej i backarna. likaså efter 6 km, likaså efter 8 km, men då började vår trio med mig, Patrik och en kille till att splittras lite men vi höll ihop det OK. Men ungefär vid varvning märker jag att någonting med fötterna jävlas, och hinner tänka "inte skosnörerna för då är jag rökt!" men kollar ner och upptäcker att det är den där tidschipklisterlappsjäveln som registrerar hur snabbt man springer som håller på att lossna. Ajaj, och nästa gång jag kollar ner, visst fan har den lossnat! Så snabbt tillbaka för att hämta lapp/chip/grejen och försöka hämta upp det man tappat vilket var omöjligt! Körde på rejält i sista varvet ändå men tappade två placeringar. 13e man på 44.49 trodde jag, liksom Kent och Uhris som inte tyckte den där lappen inte spelar roll, men vid en titt nu på resultatlistan är jag inte reggad. Surt sa räven! Men kul att springa var det och ett fall framåt för min del!! Är inte det minsta terrängtränad för tillfället och det här var mest en rolig grej känner jag, men visst hade det varit roligt att bli registrerad i systemet i alla fall. Så den där revanschen från terrängen håller helt enkelt i sig fortfarande och jag får snällt vänta till nästa år för att utkräva min del av kakan!

Hursomhelst firades den uteblivna resultatplaceringen med fin trerätters hemma och en sannerligen lugn kväll med laddning för långpass idag!

lördag 21 april 2012

0 dagar kvar - raceday

Liveuppdatering från Ursvik!! Blåsigt, geggigt, lite kallt, termosfika, en Uhrbom som dominerar i veteranklassen samt ca femtio min till start. En vanlig svensk tävlingsdag i sann föreningsanda med andra ord!'startfältet ser starkt ut, så det är bara att lägga sig där bak och se om det hände något. Wish me luck!!

fredag 20 april 2012

1 dag kvar - lugnt imorgon

En dag kvar och racekänslan har väl inte riktigt infunnit sig mer än att jag som vanligt tagit det lite lugnare och fokuserat aningen mer, eller egentligen knappt mer. Jag måste också erkänna att det är lite annorlunda jämfört eld tidigare år, jag menar, det var ju mindre än ett år sedan som jag sprang seriöst för första gången i ett lopp. Känslan igår och idag är blandad och återigen är det himmel eller pannkaka med mer lutning åt det senare som väntar imorgon. Känner att kroppen fortfarande är lite sliten men det ska bli kul ändå! Ursviks banor är ju annars lömska så vi får se vad som sker. Det ryktas i alla fall om en tvåkilometarebana på sex varv som ska springas.

onsdag 18 april 2012

3 dagar kvar - nu kan jag nog kalla mig friidrottare

Igår hade vi kick-of med spårvägen vilket innebar att efter träning var det middag på jakthornet och prisutdelningen samt presentation av styrelsen och alla tränare. Vi aktiva fick också göra en snabbpresentation och även om det harmlöses för detmesta insåg jag att klubben har en del stabilt folk i andra grenar. Så nu få jag nog kalla mig friidottare! Konstig att sadla om vid 24 års ålder kan man säga! Coolaste var Moa Hjelmer som kammade hem priser i klubbrekord, SM, årets spårvägare etc. Ska bli spännande att se vad hon kan prestera.


Träningen igår gick ok, tre x 3 km med 90 sek vila stod på schemat i tröskelfart. Körde lite lugnare vilket kroppen svarade bra på. Tror mer att lördag blir en form av snabbdistans. Men annars känns det bra! Nu väntar fysiologitester inriktning fotboll på Bosön med Mikael Mattsson och daniele Cardinale!

måndag 16 april 2012

5 dagar kvar - revansch?

Veckan efter Enhörna var otroligt tung både ur träningsperspektiv och ork. Noll energi i löpning och humör, massa skoljobb i o m tränarkursen samt annat att fixa. Ni som läser bloggen vet mitt recept mot detta: gör det rakt motsatta! Därför spenderades helgen på Skebo Herrgård med propp för att njuta av ekologisk mat, sova ut, njuta av natur och göra niente. Helt annan energinivå nu trots en dags jobb!


Tidigare i min lopplanering pratade jag om att springa Springcross över 18 kilometer denna helg för att få revansch för en medioker insats förra året vilket ni kan läsa om i tidigare inlägg i maj förra året. Låg bra till men kroknade fullständigt efter halva då. Men nu blir revanschen istället i Ursvik och deras 12kilometare i terrängDM som sker nu i helgen. Och även om banan är annorlunda är annat ganska likt: tolv kilometer, det är terräng och formen är tveksam. Det ska bli spännande! Pass imorgon med spåret och kickoff samt lagom pass på onsdag!

onsdag 11 april 2012

52 dagar kvar - race report

Uppdateringsbristen som varit kan helt enkelt bero på besvikelse och ilska blandat med extrem trötthet efter loppet. De slutade iallafall sådär, 13e plats på tiden 35.31. Första kilometern gick lekande lätt lite väl snabbt, likaså andra medan tredje var lite tyngre och gick sammanlagt på 9.59. Sen var klungan lite väl snabba och då jag tappat dem sjönk jag som en sten genom fältet och mellan km 4.5-7 hade jag uppenbara tankar på att bryta, men insåg att det var lite mesigt och fortsatte. Sista kilometern gick bra där jag jagade Karl Rönnby från Enhörna IF, men han var alltför långt borta. Besviken och arg efter då jag förväntat mig mer. MEN, lite ursäkter kan man alltid kosta på sig:


- banan var riktigt jobbig i terrängen med stigningar. Plis blåsten
- gjorde årets rookiemisstag och öppnade tokhårt medan hela klungan tog det lugnt.
- var förmodligen inte helt frisk efter väggen veckan innan.


Så insatsen kanske inte var så dålig ändå...


Dagens höjdpunkt som lättade upp hela dagen var att träffa 4:30-Staffan innan och efter loppet för att tjöta med! Alltid lika trevlig och löpgösd och gjorde en riktgit bra insats genom att springa in under 39 min. Alltid lika kul att se och prata med passionerade löpare! Rekommenderar verkligen hans blogg för er som vill läsa mer!

söndag 8 april 2012

1 dag kvar - himmel eller pannkaka?

Då ska vi se vad vilan har gjort för påverkan på tävlingsformen! Det finns ingenting direkt att skylla på gällande tävlingsform, tapering eller träning förutom att den kan ha varit lite hård. Ser vi tillbaka två veckor så var förra veckan riktigt hård med 12,5 mils löpning i princip och innan dess var det ju premiärmilen med rekordnotering. Denna vecka började lika hårt som den förra slutade, ända till torsdag då jag fullkomligt rasade in i väggen vilket inte var så konstigt och efter det följde två vilodagar med påskfirande och skärgård. Idag så löptes det endast lite i tävlingsfart för att känna om kroppen har någon speed i sig och svaret blev: Den som lever får se! Har absolut ingen aning om hur formen är, den är inte sprudlande intetsägande som förra årets Hässelbylopp eller sänkt och nere som i Topploppet vilket ni kan läsa om i Oktober förra året, den har helt enkelt inte riktigt sagt vad som väntar. Banan i sig är tungsprungen och jobbig och ingen direkt rekordbana även om förra årets tider är någorlunda OK. Det blir helt enkelt ett lopp att köra igenom med bra fart och bra speed och bara att ge allt och lite till.

För er som läser och tänker springa kommer jag vara blåklädd i Spårvägen-overall och se koncentrerat sammanbitet nervös ut förmodligen med en Ipod i öronen men tveka inte att morsa och snacka lite löparsnack!!

lördag 7 april 2012

2 dagar kvar - hur man laddar bäst dvs. Skärdgårdspremiär

Två dagar kvar till Enhörnas påsksmäll, påsk som firas och helg. Eftersom loppet är för lite ovanlighetens skull på en måndag blir det lite annan uppladdning än de vanliga söndags och lördagsloppen. Och eftersom det är helg och mer ledighet för somliga passar propp och jag på att fira påskan likt förra året med skärgårdspremiär!! Denna gång är det dock inte svartlöga som förra påsken utan denna gång Utö med förhoppningsvis lika bra upplevelser somförra året!

Annars är formen tveksam. Riktigt dåligt längre pass i torsdags där jag fick en sån sockerdipp att jag var tvungen att köpa cola för att få upp det igen. Varken tempo eller distans motsvarade det planerade och vilan igår var tung. Det är alltså med tveksamma ben som det ska tävlaspå måndag!

onsdag 4 april 2012

5 dagar kvar - Snart tävling igen och ny vecka

Förra veckan lyckades jag skrapa ihop en hel del mil, blev totalt runt 12,4 avverkade mil med ett bra långpass på söndagen som varade över cirka 26 kilometer och kändes mycket lätt. Inga större skavanker dagen efter mer än stelhet i ena hälen som försvann under dagen. Kroppen har känts fortsatt rätt lätt trots inga vilodagar och jag är rätt förvånad själv.

Träningspass igen igår med Spårvägen med 40 minuters tröskel. Då grabba som Max och Tobbe skulle köra backe och Henke nobbade träning blev det istället jag och vår käre danske import Jens som fick köra, och eftersom han är relativt snabbare än jag undrade jag hur fan detta skulle gå. Men det löste vi genom att jag fick ett försprång, han fick springa lite extra runt alla svängar vi gjorde på Djurgården och jag fick helt enkelt ge järnet. Men jävlar vad det var jobbigt!! Tror definitivt det gick lite för fort för när vi sprintade loss lite på Valhallavägen svarade benen knappt alls. Och imorgon väntar ännu ett döpass; 25 km med tröskel i 3min45s/km sista 7-8 kilometrarna. Vill någon dra imorgon, hör gärna av er!

Om några dagar väntar också nästa tävling, som inte ingick i min grundplanering denna säsong men som kommer bli rolig: Enhörnas Påsksmäll över 10 km. Har fått en del indikationer på att banan inte är lättlöpt men det är bara att köra på som vanligt. Helgen får avgöra vad för tid som ska satsas på. Den medvetna har också sett att jag kastat om i min löpplanering till höger, bland annat har New York Marathon försvunnit vilket varit helt medvetet då det egentligen var tänkt som en rolig grej, men nu när löpningen verkar ha blivit något mer än en rolig grej för det stryka på foten. Spring Cross har ersatts av Terräng-DM över 12 km och nästa lopp som också ligger risigt till är Danderydsloppet den 1 maj. Men vi avvaktar med hur det blir med det med!

Livspusslet knagglar på, min käre propp och sambo har fått jobb nu och med mina lite väl tidiga morgnar, allt mitt görande på eftermiddagen blir det mest möten i dörren eller för en kvällsfika där båda våra ögon klipper ganska rejält. Tufft men that's what life is about!

söndag 1 april 2012

62 dagar kvar - långpass

... Väntar runt hörnet! Kommer ske från gärdet runt stan. Så om ni ser en lång man med gult pannband och kistaloppetjacka, häng gärna på eller hälsa!!