onsdag 28 mars 2012

66 dagar kvar - tröskelpass och nästa lopp

Igår var det lite träning igen med spårvägarna, 30 minuters tröskel samt backe. Var tungt men gick väldigtfort, så pass att både Kent och jag funderade lite kring varför det inte gick fortare på förra loppet. Kanske sprang för fort idag? Annars var passet ett riktigt socialt pass, träffade Ullis undr passet med barnvagn, orienterarjeppe som jag tränat med och tävlat mot vid x antal tillfällen och som är en utmärkt sparringpart er som nyss också var hemkommer från fjällen och därmed jagar efter formen igen. Sist men inte minst träffade jag också Ansreas bergstedt som jag också tävlat både med och mot, och som är skoexpert på Runners store och som också har en rolig blogg att läsa http://upploppsrakan.blogg.se Rekommenderas!!!

I övrigt fick jag ett riktigt bra tips från 4:30 Staffan om nästa lopp, Enhörnas Påsksmäll på annandag påsk vilket även Kent var positiv kring. Har två tunga veckor av träning nu framöver men absolut låter det skoj och just nu känns en start väldigt nära!! Tack för tipset!

Idag var det fotbollskurs på schemat vilket bestod av mitt icke så intresserade ämne kost förutom fotbollsdidaktiken. För att inte tråka ut er mer kring det så drog jag tidigare för att hinna käka innan vi ska samlas och se Barcelona - Milan ikväll. Kul med en svensk i huvudrollen, kommer nog dröja längre innan det sker igen...

måndag 26 mars 2012

68 dagar kvar - komma igång igen

Då var de två första loppen för säsongen gjorda och nu är det mer suddigt kring när nästa lopp blir. Ni som är uppmärksamma har säkerligen läst till höger att Springcross är nästa, och för er som är ännu mer belästa vet säkert att jag har en del revansch att ta igen där då förra årets lopp inte alls gick som planerat ( i annat fall kan ni läsa om det i tidigare inlägg i maj). Hursomhelst kanske det inte blir Springcross ändå då jag har fått lite anda indikationer från Kent om ev. Start i terrängDM, så därför avvaktar jag något. Iallafall blir det något lopp i april.

Benen var lätt slitna idag, hann med en morgonjogg på 6 km och en eftermiddagsjogg på 9,5 så helt förstörd är jag inte. Nu väntar två veckor av grisig träning, två st 12mila veckor, så det är bara att ligga i. I övrigt är det lite mer fokus mot maran, 68 dagar kvar!!!

I övrigt i veckan blir det en hel del livspusslande; propp har börjat nytt jobb och mycket fotboll och träning är planerat.

söndag 25 mars 2012

Race report!

Jag måste självklart vara nöjd med dagens prestation som slutade med nytt pers på 34.40 och en 22a plats, slagen med en tiondel av 21a man! Sjukt kul, och såhär gick det till:

Blev skjutsad ut av far som fick en kaffekupong på Statoil som tack, och därmed tog en kort timeout från lagledarrollen och köpte ett tillhörande äckligt wienerbröd som var gott, för att citera. Iallfall, träffade John, Sara sjökvist och Nathalie från Spårvägen och bytte varma uppmuntrande ord! Så varma var de dock inte i kylan och blåsten så jag och propp passade på att värma oss i bilen med far och hans kaffe med dopp. Efter funderingar kring kläder beslutades det kring shorts och linne.

Ut med 30 kvar för att värma upp! Träffade Den danske representanten i spåret, Jens, och diskuterade klädval och jobbade för att få upp pulsen lite mer. Av med grejer sista minuten och träffade Josephine Ambjörnsson från Hässelby SK, och önskade lycka till. Har rekommendrat hennes blogg tidigare och gör det igen, om ni vill följa en marathonlöperskas äventyr: http://lillakenyanen.blogspot.com

Iallafall, starten går i ett trångt startfällt, och går ut lagom hårt i rygg på en IK Akele kille som drar, tappar honom lite dock och får jobba i den kraftiga vinden själv. Jobbigt, men öppnade trots det och inbromsningar i tanken första km på 3.10, 2 km på 6.37 och 3 km på 10.03. Låg imellan två klungor och hör Bamse ropa i publiken "Hitta en klunga!", vilket var lättare sagt än gjort! Fem passerades på 17.10, tufft men rätt, och hör Anna och Larsa Södergård skrika, lika bra att köra då! Jobbar ikapp Akele killen och försöker komma längre fram. Möter återigen blåsten men nu i en rygg vilket gör det lättare. Kollar klockan, kommmer det bli nytt pers? Kör bara kör!!! 7 km på 24.15, bra tid och fortsatt ös. Måste spara krafter till uppförsbacken vid åtta, men kör ändå. Uppförsbacken kommer, men kör på och tar två killar på vägen, ser klockan vid 9 km : 31.25. Jävlar!!!! Kör! Ökar allt jag kan, vilket säkerligen inte var mycket, svänger i på upploppet och hör farsan, som tidigare stått vid sju och hejat, och som skriker "bara 200 kvar, kör!!!" Det och Jonas Dicksson tillsammans med Larsa Södergård gör att det går bättre, och in i mål på 34.40 precis omspurtad före mål. Men kul som fan!! Grattar john till en fjärdeplats (!) och väntar på propp och grattar henne för en 21a plats i damklassen. Byter några ord med Kent som är nöjd och åker hemlöse lagledarfarsan och propp och äter en sushi.

Kul lopp, men jobbig bana som är knivig och sjukt blåsig. Men nu är jag igång! Och därmed mer fokus på Marathon.

Tack alla ni som agerade supporters!!!

0 dagar kvar - race day!

Då är man här igen, och återigen är det inga konstigheter. Samma uppladdning som alltid; Te, gröt och mackor med juice och vatten. Lätt promenad, vila och ha grejer klara utan stress. Bli hämtad av farsan vid tioblecket och ge sig iväg och värma upp. Lugnt och stilla.
I övrigt byttes kylskåpsmagneter idag för att personifiera känslan jag ska ha. Lätta och enkla ord som hjälper. Plus Hitta Nemos ramsa Just keep swimming....

lördag 24 mars 2012

1 dag kvar - Riktig debut imorgon!

Då var det dags igen! Tävlingslinnet ligger på golvet i brandmanposition tillsammans med shorts, strumpor och skor och klocka. God middag väntas ikväll och sinnet är lagom laddat. Ska helt enkelt bli sjukt kul att springa imorgon, och all heder åt två sjöar runt, men detta lopp ska bli lite läckrare med fler löpare och lite större evenemang helt enkelt. Kroppsligt känns det OK men fortfarande trött, har varit sliten i veckan men tagit det lugnt i två dagar nu och hoppas på att det ska gå bra. Annars får jag nog hitta på något att göra åt formen än bara springa, springa och springa...

Såg anmälningslistan nu och det är riktigt intressanta namn! Haben Idris får väl anses favorit, med ett bra gäng som hotar. Själv blir det en roligt värdemätare.

Torsk med damlaget i dag, 5-1 efter några svåra försvarstabbar. Bättre att de händer nu än till säsongen startat...

För er som vill hälsa innan, efter eller under loppet har jag startnummer 757 och blåklädd med vita långa ben!!

onsdag 21 mars 2012

4 dagar kvar - slitna ben

... Är bara förnamnet! Träningen igår var hård för de stackars benen för en orutinerad skrivbordslöpare som jag som vill tävla mot de stora pojkarna. 6 x 6 minuters tröskel med 3,5 km uppjogg, 7 intervaller i backe, nerjogg och styrka på det gör det inte lättare. Höll väl 3.38 tempo drygt vilket var samma fart som i helgen, men lätt var det inte. Imorse var jag också helt slut och gråtfärdig efter 7 km av 12, men är man långt hemifrån är det bara att stå ut.

6 timmars fotbollsfysiologi gör en inte piggare i huvudet heller...

tisdag 20 mars 2012

5 dagar kvar - ladda om till nästa

Benen var med all rätt slitna igår och så även sinnet. Vila var m à o ett måste för kroppen, vilket det också blev. Men nu är helgen glömd, armarna är uppkavlade, sinnet åter under uppbyggnad och fokuser på nästa helg då premiärmilen väntar!

Det som blir mer spännande med detta lopp är att det är mycket lättare att sätta klara mål på tider etc. då det nu är 10 km som ska avlöpas. I söndags hade jag 35.56 vid milpasseringen vilket också innebär två backar och lugnare tempo för att ha krafter kvar till de sista 6,7 km. Nu sägs det att banan är mer lättlöpt, jag ska definitivt ha shorts och jag ska definitivt lägga upp det mer taktiskt och köra hårdare. En tid ner mot låga 35 är inte omöjlig förutsatt att dagsformen stämmer. Sen borde 11 veckors regelbunden träning gett något resultat.

Detta börjas med ett pass ikväll förutom morgonens junk-miles. Tröskel och backe är på schemat igen.

söndag 18 mars 2012

Race report! - 3 plats, OK känsla och 1.00.54

Då var premiärtävlingen avklarad!! Som rubriken säger var känslan Okej men inte mer, farten kunde varit bättre, och jag hade hoppats på en något snabbare tid. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt även om detta är i början av säsongen. men här kommer en rapport i alla fall!

Började dagen med en liten promenad för att känna på skor och form, och sinnet var laddat, kanske lite för laddat, och kroppen kändes bra. Youghurtfrukost som slank ner utan problem och vätska fylldes på. Ut med tricken till Sumpan för att hämta nummerlapp och känna stämning, och jag älskar detta föreningsliv som framförallt Sverige kan erbjuda i många fall. Hängivna föräldrar, cafeteria, en speaker i ett bås och lokala motorcykelklubben som ställer upp för att ledsaga löparna. Uppvärmning för att känna på backen betades av, och denna backe är ökänd för många löpare i sumpan. Med start vid vattnet ska man tre gånger på denna sträcka arbeta sig uppåt och det är knixigt, jävligt lång och tungt för att avsluta snabbt nerför så man knaopt hinner återhämta sig. Byta några ord med Kent och Bamse hann jag också, samt tränarkollegan Anders som bor runt kvarteret och som agerade lagledare.

Starten gick och jag gick direkt upp i täten för att dra, och gick självklart loss lite väl hårt dumt nog. ledde första 3,5 km innan jag valde att släppa upp för Patrik Eklund från Studenterna samt Colm O´Callaghan från Huddinge AIS som gick upp och drog. vid varvningen vid 5,7 km låg vi tre i en bra klunga och det kändes bra. Efter allt har gått uppför och vi skulle köra nedför började smärtor i magen komma, precis som i Spring Cross förra året och jag valde att släppa, men alltför sent och kramperna bröt ut totalt. Tappade direkt till båda två som ryckte och bildade en lucka. Fan, fan, fan tänkte jag och drog ned på farten rejält för att inte få det att bli värre, vilket det självklart blev. Självklart började de negativa tankarna komma, andas, måste gå, måste bryta, nej i helvete heller, kör osv. innan även fyran kommer ikapp vilket visar sig vara Lorenzo Nesi från Studenterna som jag vägrar släppa. Anders, som dagen till ära hojade runt, ger ovärdelig hjälp och påhejningar vilket bådar gott och hjälper rejält!! Ligger helt OK men med alltför långt fram till de två första, innan Lorenzo bryter vid 10 km av oklar anledning (som gick på 35,56). Upp på IP igen för varvning, och har en löpare en bit bakom men ingen kontakt framåt. Ivrigt påhejad av Tobbetobbe i backen gnetar jag på, och släpper upp fyran vid 13 km, Daniel Nilsson från Studenterna samtidigt som jag möter Andreas Bergstedt som värmer och som också hejar. Sida vid sida ligger vi och trycker, ingen vägrar släppa, och mentalt börjar jag förbereda mig på en spurtstrid i backen. Daniel går om två meter, jag går om, han kommer tillbaka, tempot höjs och det blir snabbare och snabbare. Inser att jag måste vara före vid backen för att kunna ha en chans och gör ett försök till ryck vilket lyckas, får 3-4 meter, och innan backen tänkte jag på alla jävla förhatliga backpass på Djurgården och alla jobbiga jävla intervaller och tänker att någon jävla måtta får det vara och ger allt samtidigt som en uppenbar supporter till Daniel skriker "Nu har du han, han ser trött ut!!" vägrar ge mig och får en växande lucka. In på konstgräset med tempo i benen och slänger en sista blick, han kommer ej ikapp, in över mållinjen och ramla ihop på 1.00.54, 3.38/km. Kommer upp och pratar lite med Kent, smått missnöjd med taktiken och sinnet som inte kunnat hålla sig lugnt, men lite rikare erfarenheter. Ser Propp komma imål som tvåa också, vilket var dökul!! Men fan att jag var tvungen att gå på och var tvungen att släppa, orutinerat och dumt.

Hemgång och lunch, vila och senare Batman the dark Knight med propp. För övrigt gjorde spårvägarna en gedigen insats med silver i herrtävlingsklassen och brons i damlklassen av Tobbe och Cecilia, grattis till er!!

Nu är det en ny vecka med fokus på nästa söndag, och premiärmilen! Tack ni alla som hejade!

lördag 17 mars 2012

1 dag kvar - ladda ladda!

Helgerna är ack så välkomna nuförtiden, speciellt när inget jobb väntar mer än lite skolgrejer och annat. Och roligt igår med svärfar och svärmor på besök, där det vankades lasagne för hela slanten och prat på kvällen innan det var dags att fara hem till mor och far för att vara där över helgen. Lätt och lagom!
Sista passet imorse innan lopp imorgon. Var tydligen den ende av alla tävlingsmänniskor som ville vara social innan och köra några kilometer med sällskap, så John och Henke fick sällskap på uppjoggen till kanalen, där jag stötte på ingen annan än Oliwsson-Danne, en äkta elektriker och allt-i-allo på legendariska firman Oliwsson Allservice som kan fixa allt mellan himmel och jord och som har lokaler bredvid Statoil. Han var och bikade med en polare runt stan för första gången i år, och är en av flera som får stå ut med löpartrötthet på morgonarna. Lite snack med Kent om imorgon, lite stegringslopp innan det bar tillbaka till klubbis och iväg till Enebyberg, men då ringde Anders, huvudtränaren, med beskedet "ingen match!!!" Motståndarna hade fått för sig att ställa in 40 minuter innan match på grund av spelarbrist (!?), vilket var en högst oklar anledning. Lite träning vart det för tjejerna i alla fall och planering för nästa vecka.
Ikväll väntar inget speciellt i uppladdning, resturang med Propp och svärföräldrar samt vila inför imorgon. Detta lopp är ju mest roligt för att allt är igång och som ett test i ledet mot marathon, och 16,7 km i sumpan i eventuellt regn är väl inget som är döviktigt, men kul ska det bli!! Fick en vass slogan skickad till mig som kan vara ett mantra om det blir tungt.

fredag 16 mars 2012

2 dagar kvar - vila och svärföräldrar

Ingen löpning idag vilket känns skönt för benen. Gårdagens pass var tufft men genomförbart och helt klart intressant! Stadion var destination, dvs. ett stenkasst från klubbis och vi var ett gäng som körde; Uhris, tyske Max, Henke, Danske Jens, Lisa forsberg (nyligen 800meterssilvermedaljör på inneSM) och Hanna. Tröskel stod på schemat, och efter en uppvärmning i Lilljansskogen där vi snurrade friskt så bar det av till stadion med följande tempo på det sex intervallerna: 90s/400m, 85s/400m, 84s/400m, 82/400m och två stycken på 80s/400m med sammanlagt tre varv på varenda intervall. Visade efter koll på testprotokoll och puls att jag ligger mellan 3.30-3.35 minuter/km i tröskelfart vilket kan ge en mycket intressant tävlingsfart om allt klaffar. dock ska man vara lite kritisk med tanke på att testet gjordes på bana. Kul var det i alla fall, och hade bra draghjälp av Henke som visade sig vara en perfekt jämbördig löpare att köra med!

Vila idag vilket var behövligt! Imorgon väntar lugn sexkilometersjogg med några sprints innan loppet plus en del umgänge med svärföräldrar och damlagsmatch! Kvällen blir kolhydratladdning ute på restaurang.

Skorna har kommit till löplabbet också! ringde igår kväll och lovade att lägga undan de...

3 dagar kvar - sista passet och jobb

Dags för sista kvalitetspasset ikväll med ännu ett tröskelpass, dock ska detta innehålla ett tröskeltest där vi gör lite enkla blodprover, sticker hål i fingret och kollar mjölksyranivån för att se hur vi ligger till. kan bli kul! planen är 4 min uter gånger 6, ganska hårt men klart genomförbart!!

Gårdagens fotboll var lugn, började den nya kursen i träningslära vilket inte var några konstigheter; Du blir bra på det du tränar, träningen måste individualiseras för att ge bästa resultat, gör det så likt det ursprungliga som möjligt och börja från där du står.

Fortfarande inga skor från Löplabbet, trots beställning för länge sedan...

onsdag 14 mars 2012

4 dagar kvar - fotbollskurs och dubbelpass

Onsdagar innebär några rutinmässiga saker: frukost hemma som bjuder på massa kaffe och lugn, självklart efter en morgonrunda på Djurgården. Efter frukost väntar vila och laddning för nästa pass, gärna med extra läsning av tidningen och att byta maskiner i tvättstugan, sol också alltid sker på onsdagar. Sen väntar pass två, som varierar mellan lite snabbare eller rulla distans igen, i land i sällskap med någon SLSare. Sen blir det lite mellisfika och sen vandra iväg till GIH för skjuts till bosön och sen håller det på till sju. skön och normal onsdag.

Löpningen idag var schemamässigt lags till cirka två mil, vilket avverkades i två distinkta pass. Skön sol men lite motvind. Första passet var tungt, men andra gick lättare och kändes bra. Men efter två timmar fotboll på innermitten är benen lika låga som påmmorgonen.

Nu är jag också äkta spårvägars genom att gå och kvittera ut enhetliga tävlingskläder à la spårvägen plus overall. Himmelsblå och lätt. Det den mindre vetande inte vet är att jag faktiskt tävlat med spåret tidigare, inte i löpning men i pingis som tio-åring. En sport som tyvärr är lite på nedgång men en sport jag fullkomligt älskar och som jag är svårslagen i. Någon löpare som vill ställa upp på en match?

tisdag 13 mars 2012

5 dagar kvar - tröskel och fartcheck

Skulle tisdagen bli lika ond som måndagen?? Nej, för att kunna tackla dagar, eller egentligen vad som helst, är jag för att man själv försöker tar initiativ till att göra saker och hitta motivation och glädje i det du gör. På så sätt får du kontroll och en känsla av sammanhang. Likadant i tempo på jobbet, men gnetade på och gjorde saker vilket gjorde att dagen rullade. Passade även på att fixa lite med uppsatsköret på pendeln ut ( f ö 05.10 på morgonen!). Laddade sen för löpning med vila och mellis.

Själva passet idag bestod av 3 x 10 minuter tröskel i 3.35 fart, eller strax över. Och det rullade på fint med sällskap av gårdagens nämnde Henrik. Sen fyra korta och tre långa backintervaller med styrka i klubbis. Känslan är fin, såg dock idag att startlistan för helgens lopp är bättre än väntat vilket blir kul. Det blir en prövning kring vad man har där att göra helt enkelt. Jag tycker konkurrens endast är stimulerande och inte minst motiverande; man vill ju slå den som spöat en själv. Sen skapar det också inspiration, kan han kan jag.... Imorgon väntar 20 km distans plus fotbollsutbildningen med ny kursstart; tidigare nämnde Mikael Mattsson, som jag faktisktnspeubgit mot vid ett flertal tillfällen ska ha en kurs i träningslära. Kul återseende med andra ord!

måndag 12 mars 2012

6 dagar kvar - strax premiär

I all marahets så är det faktiskt dags för att springa årets första tävling snart, varför den uppmärksamme har märkt att det står 6 dagar kvar i rubriken ovan. Två sjöar runt väntar runt hörnet, med den icke så klassiska distansen 16,7 km. Det ska bli spännande att se vad träningen har att ge, men faktum är att det inte något superfokus a la halvmarathon 2010 på detta lopp; detta är ett motivationshöjande lopp i mängden att ta sig an för en bättre form framöver, inte minst mot maran. Men likt alla lopp kräver det sin speciella uppladdning vilket för egen del kommer vara hårdkörning fram till på fredag då det blir vila och formtoppning.

I övrigt var dagen lite jävligt sur!
Tokdåligt numero uno: Kaos på jobbet efter helgen! Försök till att rädda upp situaioner vilket slutade mindre bra och med stress. Måndagar ska vara en lugn dag, ingen jävla rest man får för man inte jobbat helt.
Tokdåligt numero due: tog en liten sväng på stan för att köpa skor, men inte fan verkar det vara löpsäsong än i stockholms alla jävla skoaffärer. Först en väldigt hjälpsam Andreas i Runners store som vänligt beställer grejer, medan det i löplabbet helt saknade insikt om vad de gör: "dina beställda skor har de inte skickat fast de skulle förra veckan" "men varför kollar ni inte upp det? Reagerar ni inte om ni inte får ett paket ni beställt?!" " Men vi fixar det nu på en gång!" Vafan, kom igen! Inget i min storlek heller där! Betydde att 1 ½ timmes skoletande slutade i beställda skor som kanske kommer någon dag....
Tokdåligt numero tre: Jävla uppsatsen vill sig inte heller, bassning från handledare om uppskjuten opponering.

Och det är bara måndag än så länge...

Men bakom allt detta kan man se ljus. Skor kanske kommer på onsdag, jobbet är förmodligen lugnare imorgon, och det var ändå ett fall framåt med uppsatsen. Sen bestod kvällen efter all ångest och ilska och ett SMS från tobbe om löpning med 13 km löpning med inga mindre än Fredrik Uhrbom, Tobias Lundgren, Daniel Norberg (32,45 på milen och fjärdplats i SM på 800 meter för ett gäng år sen) samt Henrik Jakobsson (32,30 på milen förra året) vilket inte är ett dåligt sällskap, inte minst för den som läst från bloggens start i april förra året. Att bara träna med dessa är inte dåligt.

söndag 11 mars 2012

82 dagar kvar - träningsläger

Befinner mig just nu i Västmanland på ett fint slog kallar Odensnäs där enebybergs damer får slita hund. Tidig uppgång i lördagsmorgon, 0530 men mina vanliga morgnar är ju tidigare än så så det var närmats att betrakta som sovmorgon. Iväg till IP och sen iväg. Två pass körde vi med de igår, ett uppgärmningslöppass med styrkestationer inne, ute och snabbhetsträning. På eftermiddagen efter stärkande lunch och vila kom favoriten, löpskolning med sedan korta intervaller hos mig och långa intervaller hos Anders. Och saken är den att det inte finns torr mark så långt ögat når, inte heller en fotboll, och att se tjejerna kuta runt i leran med leriga kläder, precis närmmolnen skingrats lite för att släppa fram solen och låta Gud se sitt favoritlag spela, då var det läckert minsann!! Sånt som skapar karaktär.

Maten är kanon här, ige på kvällen blev vi exempelvis utfodrade med potatisgratäng och stek till middag efter en fantastisk mellanmålssmoothie. Och själva slottet vi bor på är i original och inte ändrat sen 1894!! Det tisslas och tasslas i väggarna med andra ord. Värdparet, Christina och Ture, är vänner till Anders mor ochdärför har vi ett denna fantastiska möjlighet.

Löpning? Skulle inte tro det... Liksom uhris skriver på sin blogg vägen till århundradet, ibland smärtar benen varje gång mans sätter ned foten vilket gör det jobbigt. Snart tävling, fullt ös i veckan som varit och lagom hårt nästa vecka med jobb och annat, det är vila som gäller säger kroppen och den vise mannen i mig medan tränaren och självplågareb säger ÖS. Lugn har det blivit i alla fall.

onsdag 7 mars 2012

86 dagar kvar - stigande form

Det slog mig häromdagen att det var ett tag sen närmsta tävlingen och närmsta formchecken. Nyårsloppet visade ju en bra förbättring sett sedan hässelbyloppet med 30 sekunders förbättring över 2 och en halv månad med relativt bra träning men dock med en smärtande fot. Formen just nu känns god efter en lång perid med bra träning från 1 januari till nu. Kikade i träningsdagboken och från vecka 1 med en sjukvecka har snittet blivit drygt 10-11 mil i veckan med minst två intervallpass, ett-två kortare intervaller samt ett längre intervallpass, och ett långpass med minst 22 km och som mest 28 km. Detta per vecka vilket är mångt mycket mer kvalitet än vad jag kört tidigare. Närmsta lopp börjar närma sig med 11 dagar kvar och det ska bli oerhört spännande att se vad 11 veckors kvalitetstränig kan ge för effekt. Därmed blir också premiärmilen veckan efter spännande med en känd bana, ett lopp i kroppen och prick 10 km som ska avlöpas. Just nu krånglar höger hamstrings lite men endast med stelhet. Det kommer helt enkelt bli en intressant tid med loppen i mars nu!

Denna vecka präglas en del av fotboll för övrigt. Kursen jag går just nu är riktigt detaljerad med hur man själv vill spela och väldigt detaljerade genomgångar, hur högt ska exempelvis ytterbacken pressa eller hur kaparman en vändning med en halv sekund? I helgen kommer vi även ha träningsläger med Enebyberg där vi åker lör-sön för att slita fysiskt!!

lördag 3 mars 2012

90 dagar kvar - minutintervaller, vår och gamla minnen

Gräsänkling sen några dagar tillbaka vilket gör vardagen tråkigare och mer ensam. för att glömma längtan och annat är det lika bra att göra andra saker. Passade därför på att träffa Evelina från Nya Zeeland-tiden för en fika och för att prata gamla minnen. Nya Zeeland har jag lagt mycket nära hjärtat då jag var där sommaren och hösten 2010 för att plugga, och oj vad kul det var! Äkta campusliv med massa pluggande, partande, aktiviteter och annat! Fick se landet också på ett helt annat sätt än vad en vanlig resa utomlands gör, och för er som är ressugna kan jag definitivt rekommendera denna vackra ö! Trevligt folk och rugbytokiga.

Det var faktiskt där som jag bestämde mig för att börja löpa lite mer på riktigt, då jag faktiskt märkte att lite hade hänt under alla år sen jag slutade spela fotboll 2008. Jag löpte ju lite även då, men efter mitt första marathon 2009 började jag träna mer helt enkelt och hösten 2010 kom en litet kick med det hela och jag klarade av att springa milen på runt 38 minuter helt plötsligt. Då fattade jag inte om det var bra eller dåligt, men lite undersökningar i resultatlistor visade att det inte var så dåligt för en glad motionär som jag. Pass på, mer löpträning började jag med och sen kom bloggen och resten vet ni. Om jag inte hade åkt dit hade jag nog definitivt inte suttit här idag. För er som vill läsa mer har jag den gamla bloggen kvar,
http://jonas.erikwetter.se

Gårdagen bjöd på vila, endast lite transportlöpning på morgonkvisten. Dagen till ära bestod av två löppass, det första var med spårvägen där minut intervaller, 6min-3min-2min-1min x 2 stod på schemat med 90 s vila mellan 6min-3 min och 60 s vila mellan övriga. Och jävlar vad man inte är kaxig efteråt. Tobbe drog på med en sexa till, och jag var glad då att jag inte var i hans skor. Men kul var det, träffade SLS Alexander som tävlar 8o0 meter för hammarby som också körde intervaller runt djurgårdskanalen. För egen del gick det bättre än väntat, hade en riktigt bra 2 minutare under andra varvet där jag fick dra mina klassiska 2-minuters-of-fame. Efteråt bjöd morsan vänligt nog på lunch på Ciao Ciao Östermalmstorg, och jag kontrade med Kaffe på Italiano på Birger Jarlsgatan. Det gjorde mig så pigg att jag klarade en runda senare på kvällen också för återhämtningens skull.


Anledningen till att löppas II blev av, rigatoni med kyckling, chevre, spenat och pinjenötter.

Nu ikväll väntar vila och laddning för morgondagens långpass. Och om dryga två veckor är det tävlingspremiär!!!

torsdag 1 mars 2012

92 dagar kvar - bot och bättring!!

Vad är det för mening att ha en bloggom man inte uppdaterar. Nu får det fan båda lite bit och bättring på det! Med tre månader kvar till marathon kan det vara i lag att för de fortfarande tappra läsarna att få en inblick i hur träningen har varit den närmsta tiden och vad som väntas:

Formen har varit svårsiad då träningen har varit tung den närmsta tiden med ca 11 mil ordinerad träning av rådgivaren, mentorn och tillika demontränaren Kent Claesson. Det har varit kortare intervaller blandat med längre, tröskelpass och mycket distans. Kroppen har varit sliten och ovan Men efter förra veckans sjukdom har den tagit sig samman och i helgen blev det ett riktigt långt och bra pass med Tobbe som gick mycket lätt i 4.15 fart. Det finns saker som har hänt med andra ord! Denna vecka är klassificerad som en återhämtningsvecka innan felen ska snappas upp en del inför två sjöar runt som väntar om två och en halv vecka samt premiärmilen den 25 mars. Ikväll väntar böand annat ett distanspass i lugn fart med lite bålstabilitet som styrka, ledigt imorgon samt långintervaller lördag.

Antalet kilometrar samlas i god takt. Fyra morgnar i veckan bjuds på transportlöpning à 6 km vilket blir några km till i träningsdagboken. Onsdagarnainnehåller för det mesta två pass innan lunch och helgerna har långpass och långntervaller planerade. Det finns alltså en del tendenser till att säsongen skall bli lyckad.

Stay tuned!! Fler uppdateringar skall komma