onsdag 22 februari 2012

100 dagar kvar - sjukdom

Förkyld, lätt feber, snorig och jävlig. Inte det bästa underlaget för att vässa formen med andra ord. Började i söndags efter ett långpass som kändes lite väl slitigt, körde på måndag och på intervallerna i tisdags fick jag bryta med darrig kropp och högre puls än normalt. Ingen Löpning alls idag var order från tränare. Surt och segt. Dock är det första sjukdomen sen i augusti och kroppen har på sista tiden tiggt och bönat om vila. Kan därför vara behövligt.

Annars rullar veckorna och dagarna på. Vet att det är bloggtorka nu som faktiskt beror på det faktum att det vardagsmässigt inte händer så mycket. Tänkte därför börja inrikta mig mer på de pass som görs och de roliga fotbollsonsdagarna som jag har. Idag exempelvis ska hi knyta ihop säcken kring idrottspsykologi och karriärövergångar med kände johan fallby. Såg honom bland allt på en konferens i oktober som ni kan läsa om i ett tidigare inlägg i oktober. Rent praktiskt idag övade vi försvarsteknik och tacklingar.

lördag 18 februari 2012

104 dagar kvar - det rullar!

Dagarna flyger liksom träningen, jobbet och damlaget. Idag hade vi vår första match för säsongen, träningsmatch kanske ska tilläggas, vilket mycket glädjande slutade med en stabil 2-0 vinst för oss! Fick en mängd positiva svar från nya och gamla spelare, och för att vara första matchen var det riktigt bra spel. Kul för nya spelare att utmärka sig också, tre nya spelare inblandade som antingen målgörare eller assistspelare samt att ena nya målisen höll nollan. Kul!!
Löpandet rullar på fint också! idag blev det 8 x 3 minuter rund djurgårdskanalen vilket var tufft men gick bra! 3,5 km upp och nerjogg också. I torsdags var det ett roliga pass då Kent ville kika på laktattröskel och ta ett klassiskt blodprovskontrollerat test. Så passet bestod av 3 x 10 minuter i 3min40s/km tempo första 10 och de andra två tiominutarna blev det 3min30s/km tempo med blodcheck imellan. Svaret blev att tröskeln ligger runt 3min35s/km vilket är OK. Tävlingsfarten blir ju lite högre vilket kan båda för bra tider i vår och sommar om träningen får fortsätta och skadorna hållas på en lagom nivå!
Idag var det inomhusSM i örebro i friidrott med en mängd aktiva från spårvägen, och en meriterande bronsplats tog Fredrik Uhrbom på 3000 meter för herrar. Bekantingen Larsa Södergård gjorde inte heller bort sig med en sjätteplats! Kul och grattis!

fredag 10 februari 2012

112 dagar kvar - en vecka!

Och då har återigen en vecka passerat med en mängd händelser och en mängd saker som passerat. Det går fort och är vardagligt men det som man lever för. Finns inga anledningar att klaga på något! Passade på idag att slinka in på en intervju på ett idrottslärarjobb, ett kort vikariat, men hade inte planer på att ta det och det var inte heller det mest seriösa idrottslärarjobbet av de jag sökt eller varit på intervju på. Men det är alltid värdefullt att gå på intervjuer och förbereda sig på frågor som kan komma om filosofier, ledarskap, utformning och vad man brinner för.

Veckans löpning har varit i viss mån påverkat av vädret men trots det bestått av bra pass!! har hunnit med en hel del mängd, fått träningsprogram uppdaterat av Kent Claesson samt även hunnit med en hel del styrka i veckan vilket kroppen svarat riktigt bra på! Kul att komma igång med det igen, axlar sänks långsamt ner mot bröstet annars och ryggen krummar sig som en Qasimodo. Har i princip fått startbesked om Två sjöar runt den 18e mars i sumpan, vilket ska bli spännande och kul!! Åtskilliga pass i veckorna har avverkats på bana, närmare sagt Bosön som erbjuder fantastiska verktyg för löpning. för en ovan löpare som jag sliter det dock mer en nödvändigt och jag fick beordrad egenträning utom bana i torsdag vilket blev ett tröskelpass med uppjobb och nedjogg på band. 7 km passerades i alla fall på den respektabla tiden 27.12, men en fart på första 3,5 km på 4 min/km (15 km/h) och sista 3,5 km på 3min45sek /km. (16 km /h), och det var inga konstigheter. det blir en spännande premiär med andra ord!! de senaste veckornas träning sen januari har varit stabila 10-11 mil i veckan med >två intervallpass i veckan. Peppar peppar hittills med andra ord.

Ikväll väntar veckans favorit På spåret med en godispåse. Fredagar försöker jag i bästa arbetaranda hålla på hög svullnivå! Hamburgare till lunch och fredagsfika på jobbet varvas med ett glas vin och fin middag samt fredagsunderhållning. Allt för att ladda för morgondagens långintervaller!!

lördag 4 februari 2012

119 dagar kvar - intervaller igen med läskigt sällskap

Massa snö längs Värtavägen och massa minus på termometern gör inte humöret sämre!


Trots att kylan fångat Stockholm och klätt marken med en trevlig vinterskrud så försöker jag vara den som inte klagar för mycket, jag menar det är väl bara att ta en tröja till och acceptera att allt tar längre tid? Men i löpning är det svårare än så, det är svårt att ta massa extra tröjor och ansiktet blir så gott som genomisat efter ett tag. Plus kylan i fingrar och tår! Lösningen blir innepass, men liksom Josephine Ambjörnsson skriver i sin blogg kring löpband (http://lillakenyanen.blogspot.com/2012/01/hata-loparband.html) är jag inte döförtjust i löpband (men inte i samma utsträckning som henne). Därför blev det ett innepass på Bosön idag igen med 1000 metersintervaller på schemat. Dock sprang vi från Ropsten ut som uppvärmning, så lite ute var vi. Vinterskruden på landskapet är dock fantastisk med solen som skiner och träden som är inklädda i snö. Finfint!

Passet gick bra också! Dock vart jag lite orolig, jag var visserligen pigg men självfötroendet får sig en släng av avundsjuka då man kliver in och ser Fredrik Uhrbom, Olle Walleräng, Anders szalkai, Ytterligare en svensk som jag glömt namnet på som sprunigt Lidingöloppet på 1.37 (hjälp någon?!) plus ytterligare ett gäng lirare som springer sjukt fort och Larsa Södergård som glider runt i avvaktan på tävling imorgon. Nej det är bara att köra och hoppas på det bästa. Och det gick över förväntan!! 3.11 - 3.14 - 3.12 - 3.14 - 3.14 och 3.16 med vila på mellan 50 och 60 sekunder! Förmodligen gårdagens supervila utan ett löpsteg som gjorde det. Kul att få lite svar från kroppen såhär!

I övrigt är det skönt med helg, ska ikväll passa på att träffa lite släkt och imorgon väntar långpass och utflykt plus träning med Enebybergsbrudarna.