onsdag 30 november 2011

Bloggtorka av en anledning

Att bloggandet går sådär nu är ett understatement. Men faktum är att schemaläggaren i mitt huvud jobbar på högvarv och har dessutom frånskridit sin övertidsbudget kraftigt. snart hotar fackliga repressalier om inte något görs. Hursomhelst: Full rulle i helgen med turnering med damerna vilket var sjukt kul! Resultatet lämnar vi därhän... Hem och ladda för herrmiddag vilket var en otroligt rolig tillställning!! dock är man inte 18 längre, när man kom hem var man lagom trött, fr att inte prata om morgonen därpå....

Sedan var det full rulle på måndagen! Uppe med tuppen, stenhårt schema med fotbollsuppgift som skulle in på fronter. Började 8.00, klar 14,30 med allt och in på fronter. Dessutom pressat in ett löppass. iväg till Intersport för att utnyttja presentkortet jag vann på Jätten Bule löpet, en rygga, en tröja och nya badshorts inhandlades. Igår var det också högvarv. Idrottspsykologitenta på kvällen, men innan det var jag planerad att åka till KI, vilket skedde fram till 12.00. In till GIH och åstrandslabbet för att ha möte med Örjan, simma en tusing, hem och ladda för tentan vilket gick sådär. slockande i sängen ett tag, insåg att det inte gick att stänga kylskåpsdörren pga. isbildning i frysen. börja fixa med det. snabb middag och sen skriva tenta mellan 18-21. hemma sent och lagom pigg imorse. Idag har jag hunnit redovisa fotbollsuppgift, springa en OK runda på 12km i 4.10 fart samt sitter här nu.

Och imorgon väntar plugg till nästa veckas tenta, nästa veckas diplomering på fotbollskursen samt skriva d-uppsats och förbereda seminarium. Plus att jag ska springa en massa.

pass på, här kommer jag!

fredag 25 november 2011

Dubbellöp med shorts!

Riktig träningslägerkänsla idag! Uppe lagom tidigt för tvättstuga, vilke jag tycker är ett klockrent sätt att slappna av! Ta med sig en kaffekopp ner, Ipoden i öronen och sortera lite färger och grader. Och man gör nytta, dvs det är en aktivitet för att hålla allting flytande i vardagen. "Tyvärr, jag har tvättstugan!" är en ursäkt som ofta fungerar!

Iallafall, träningslägerkänslan bestod avv att i overall och en träningsväska med nytvättade grejer knata in till GIH och möta hela fem stycken i Sörens löparsällskap för en 12 km runda runt Djurgården. På det direkt ombyte till simkläder för teknikträning och simning. Efter en härlig bastu vart det lunchmöye där vi äntligen klubbade igenom SLS som en riktigt förening!

Hem och vila lite, och ladda för ett till löppass. Och ser man på! 9,5 grader stod termometern på så på med shorts och lite kläder för en snabb runda i snabba adizero PRO pjucken! Gick ganska tungt men skönt efter. Stopp på vägen på systemet för inhandling av diverse drycker och nu är det på spåret efter potatisgratängmiddag. Trevlig kväll!!

onsdag 23 november 2011

Dubbellöp, massa skola och gräsänkling

Tidig uppstigning igår. Var tanken. Kroppen ville annat och somnade om vilket gjorde att morgonpasset blev lite senare, och roligt att för en gångs skullmöta lite folk ute när man är ute, och att det är ljust! Sen har ju vintern inte riktigt följt med utvecklingen vilket gör att kläderna är lätta fortfarande (dock klär jag mig alltid för varmt). Kort styrkepass efteråt, vila och sen lite orolig väntan inför det inplanerade passet med Larsa Södergård. Angående att väntan var orolig var att, för er som inte vet, har Larsa sprungit milen på 31 min och kommit jävligt högt placerad på både lidingöloppet och hässelbyloppet (10:à i år). Direkt innan anslöt Sören också, vilket gjorde det hela ännu bättre. Menpasset gick fint! Hängde på utan problem och var inte överdrivet trött. Blev cirka 13 km i 4.25 fart. Sören var destomer trött då han slarvat med löpningen (killen cyklar istället överallt) men var glad och pigg efteråt. En ungefärlig bild av passet visar bilden tycker jag




(Orienterarfreddie den oslagbare fotografen såg till att fånga detta ögonblick, strax efter hon, luleanna och orienterarfrida hade skrattat åt sörens svettiga tröja och trötta min)





Sedan var det examinationer för hela slanten!! sen hemgång trodde jag, men i själva verket personalmöte på jobbet för framtiden med ny ägare. för tidigt att säga något konkret, mer än att vi ska ha avslut nästa vecka på krogen Stekpannan på söder.


Idag var det upp tidigt, morgonlöp, börja plugga 06.50 för att skriva ett manus till opponering idag vilket hann bli klart. sedan opponering, lunchpaus, opponering, fikapaus och fotbollskurs til klockan 19.00. lite lagom tight schema. plus att man är gräsänkling.


Bara hålla huvudet ovan vattenytan.

måndag 21 november 2011

Sponsored by adidas!



Skulle man kunna tro, men för en medellöpare av min kaliber är det närmare dröm än verklighet. Vad som dock ligger bakom kom-och-läs-rubriken är att jag fick min klädleverans från GIH idag, bestående av löparkläder och overaller med GIH-tryck och allt, t o m väskan, hade ett fint litet adidastryck bredvid GIH:s logga. Och med tanke på att jag springer i adidaspjuck kanske man kan tro rubriken. Men, i själva verket är jag bara x antal kronor fattigare. Tycker dock det är roligt att ha lite kläder med GIHtryck på, vid varje lopp springer jag är jag reggad för GIH IF vilket är studentidrottsföreningen som finns på skolan och som sponsrar med en slant i anmälningaavgift för varje lopp man springer. Helt OK faktiskt. Så överdragsbrallor, överdragströja, löparbrallor, funktionstischa, löparjacka och väska kan du skymta på den dåliga bilden. Shortsen hade inte inte kommit men med tanke på vädret gör det sannerligen inte något.

söndag 20 november 2011

Söndagszeunerts och våffellunch

Tisdagsmusten har gått in i ide nu under november - december, för att istället bytas av mot söndagszeunerts. För er som inte vet vad en söndagszeunerts grundar sig i ska jag berätta om en jul för fyra år sedan, då jag hos brorsan blev bjuden på en fantastisk julmust till Kalle Anka av märket zeunerts. Den var sjukt god men jag tänkte inte mer på det förrän nästa jul då jag undrade var denna gick och köpa. Sagt och gjort, under en ledig period i skolan spenderade jag två dagar på diverse ICA butiker, prisxtra etc. Men kunde inte hitta den! Till slut googlade jag på den och kom in på en facebooksida om den ädla drycken, med några som precis som jag undrade var denna fanns. Geniet som startade denna grupp bad medlemmarna lägga upp var de hade hittat den, och där fann jag ett antal affärer i Stockholmsområdet så jag äntligen fann den. Nu är den standard varje jul och dricks vid speciella tillfällen. Smaken är mustig, mörk med toner av kaffe. Och den går också att lagra, vilket jag gjort med ett antal flaskor! himmelskt god och ett måste för alla er mustäslkare!

Så med denna bakgrund tas en sådan must varje söndag efter ett träningspass! Underbart och mangifikt! Fick detdock inte förevigat på bild. Till det bjöds på våffellunch som avslutning för vecka. Har nu rast från Statoil där jag betar av de sista timmarna.

Mycket tung löpning idag och ett styrkepass. Ojojoj,.. Men ska marathon gå smidigt är det bara att tugga!

lördag 19 november 2011

Lördag och länge sen!

Bloggandet har haft lite soppatorsk på sistone. Skolan har tagit kraft, vilket har resulterat i en inte alltförgivande VFU-vecka. Tog ganska mycket eneri och gav mest negativ tillbaka. Men nu är det över och det finns annat att fokusera på vilket är följande:

- Hade fotbollstenta i onsdags vilketgick bra. Nu är det några täcker kvar innan julledighet, men innan den väntar diplomering.
- Nästa vecka består av två redovisningar plus ett seminarium, med idrottspsykologitenta veckan efter.
- Personalmöte på jobbet på tisdag då vi får nya ägare!
- Har ett seriöst jobberbjudande att ta ställning till som inte omfattar idrottsdelen men som är intressant. Har en dela dra jobbsök att följa upp också!
- Löpningen har kommitigång och det rejält med dubbelpass idag och i tisdags. Hälen är OK, nytt styrkeprogram har lagts upp och simning ska tas tag ini veckan.

Full rulle som alltid! Sen fyller brorsan år nästa vecka, det ska bli herrmiddag på GIH och en del annat!

måndag 14 november 2011

Måndag

Det är ju så trevligt med måndagmorgnar! Vakna upp och känna att man har en hel vecka på sig att göra grejer! När det är tungt och jobbigt, skratta så blir det bättre helt enkelt!

Började med VFU och volleyboll med ett gäng ettor (gymnasiet). Luleanna hade lektionen innan med detsamma och vi kom att hamna i en välidgt intressant lärardiskussion kring metoder i bollspel. Jag tycker om en modell som kallas för teaching games for understanding, vilket går ut på att du tar ett spel, exempelvis fotboll, och för att du ska lära dig så bra som möjligt om vad spelet handlar om BörjAr du med ett modifierat spel nära det ursprungliga spelet. jag menar elvamanna med offside kanske inte är det bästa för oinvigda i fotboll. sen tar du den leken, kanske tre mot tre där mål görs genom att driva bollen över en kortsida, och ser hur det fungerar och fegare eleven om vad som sker. Kanske det inte fungerar att passa bollen, och då kör man en drill med fokus på passningar och sen går in i leken blir sen mindre och mindre modifierad, dvs. Så lik det riktiga spelet som möjligt. Jag är ganska starkt emot, även i skolan, att börja med jag och bollen, du och jag och bollen etc. Då det är closed, dvs ett stängt spel utan förankring i det riktiga spelet.

Sen gick min lektion sådär. Vissa elever hade stora svårigheter i att fånga och kasta (!?) vilket gjorde att vi inte gick vidare till fullt spel. Kanske berodde det på för barnsliga övningar, otydlighet frånig eller för låg progression. Men det faktum att kasta och fånga är en grovmotoriska grundform och att vissa klarade av att fånga bollen 47 % av gångerna gör mig lite oroligt över progressionen. Får vi ett slutgiltigt spel då som bara gynnar det spelare som är bollvana och där 15% är aktiva av eleverna och resten inaktiva? Väldigt intressanta tankar och diskussioner hade vi iaf.

Sen lite löpning och styrka, 2 x 4 minuter och 2 x 2 minuter på 18,1 km/h och diverse benövnimgar. Hälen smärtade lite dock, vilket fortsatt oroar. Och apropå löpning träffade jag löparjeppe och gratulerade honom till ett guldpass i helgen!

Nu tandläkaren. Humöret, som alltid, på topp.

söndag 13 november 2011

Vår pärla!!

Jag och propp försöker hitta på roliga utflykter imellanåt. Förra helgens utflykt till torpön och österbymo var en sådan, liksom skärgården och andra pärlor. Denna helgen spenderades dock på vår top 2 pärla, vilket år Skebo herrgård! Denna är en ekologisk herrgård med mat som smälter i munnen och service som är utomordentligt bra. Detta var andra hägnen vi var där och lördagskvällen bestod av fyrarätters efter säsongens val, typ hjort och gädda! Fantastiskt gott, vilket också frukostbuffen var imorse!! För er som inte varit där rekommenderar jag det starkt!

Efter dagens hemkomst tog både propp och jag oss i kragen och startade vinterträningen med en 56 min runda. Kändes OK förutom hälen som fortfarande jävlas lite. Ska prova lite nya skor och se om det blir bättre.

I veckan väntar VFU, tenta och färdigställanden av rapporter, plus en del löpande!

torsdag 10 november 2011

Vila

Kroppen börjar så smått varva ner efter veckor med mycket löpning och mycket skola. Sovmorgnar, eller rättare sagt, morgnar utan löpning har ju inte varit speciellt många den senaste veckan (0!!) vilket var kalaskönt, och det börjar kroppen verkligen suga åt sig. Tanken är att det fortsatt ska vara så de närmsta två veckorna för att sedan ta och bli lite värre/bättre. Börjar faktiskt se framemot det och att komma igång med alla rundor igen. vila verkar göra gott!!!

Det märks också att livspusslet fungerar bättre alla gånger utan att hetsa in massa träning. får faktiskt mycket gjort utan att stressa alltför mycket vilket är behagligt! Fick dessutom ett ganska roligt jobberbjudande som ska ses över!

Over and out! dags att jobba lite med planering av lektioner och ens lokala pedagogiska planering (fråga inte!)

onsdag 9 november 2011

Fort fort fort....

Livet snurrar lite väl fort just nu. Sen hemkomst har dagarna varit 0730-2100 med saker i skolan att ta igen och planera framöver. Och jag är ändå inte ikapp! Blir exempelvis idag totalräddad av Luleanna som ska hoppa in på VFU:n och ta en salsalektion så jag kan köra fotbollsutbildningen som vanligt. Ikväll kommer förädrarna sen, ojojoj...

Låren känns fortfarande efter loppet i söndags. Har planlöst surfar runt på nätet för att hitta bilder på loppet, och igår kom resultatet: nocout.se som har en grupp på Facebook där man kan se lite bilder, bl à när jag sliter uppför en rejäl backe. Sen var Vimmerby tidning nästa att publicera ett referat, roligt! För er som gillar att jag visar min egosida i ovanstående se-på-mig-text kan gå in på länken nedan:
http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/44616/1/4/

Nu är det dags att gå in i skiten igen med full rulle. Hörs snart!

måndag 7 november 2011

Dagen efter - fel tidsangivelse, men jävlar vilket avslut!

Då var det dagen D igår, sista loppet för säsongen! Uppladdningen kvällen innan hade varit kalas, morgon bestod av löparsovmorgon till klockan sju innan en stärkande sedvanlig grötfrukost inmundigades. Promenad och känna på vilken form benen var i, och oftast brukar de vara på en annan nivå vid tävling. Känslan var bra , men en stel hamstring oroade plus lite trötthet. Gick promenaden i mina hyper speed, vilket också fick mig fundera över skoval. Ruttade eller oruttade lättviktare som ej testats innan? Valet föll på de nya.

Iväg med bilen till österbymo, 30 min med bil, som visade sig vara en kanonmysig liten ort! Bra skyltat och en parkeringsorganisation som gjort vilken parkeringsvakt gråtfärdig. Bort till klassiska Bulevallen för att hämta nummerlapp och fota, checka läget och se banan, som visade sig vara mer kuperad än att se rytmen på hjärtslag i 180 på en skärm. Drog där också upp taktiken: var med från start, återhämta dig efter fyra km och ligg lågt fram till 8 då den värsta uppförsbacken. Efter den, dra så hårttygen håller!!!

Lämnade överdragskläder och allt och började värma upp. Sega ben. Försöker spana in andra som ska löpa och ser ett gäng grabbar från IK Akele som ser snabba ut, men får reda på att de bara ska köra fem km. Annars ser jag två löpare som kan bli svåra (som senare kom trea-fyra visade det sig). Men pass på, kör enligt plan så får vi se hur det går!!
Pallrar mig bort till startlinjen efter lite stegringslopp, pratar med en trevlig österbymo-kille samt hejar en sista gång på bengt och birgitta som kommit för att se! placerar mig enligt vana långt fram med propp direkt bakom. Starten går och fem kilometersgrabbarna tar täten direkt, men är med i toppen. efter 1 km skiljer sig banorna åt, och passerar första, km som var sjukt jobbig med mycket upp och ner, på 3.40, vilket är OK. men sen börjar det jobbiga. ser att jag är ensam och har två löpare nära bakom mig, cirka 10-20 sekunder, men grusvägen tar slut och istället: Skogsstigar! Så nära orientering som du kan komma!!! jobbar på och drar på mer och mer mjöksyra och försöker röja undan för rötter,stenar och träsk. tre km passeras på blygsamma 11.45 och är då totalslut med syra upp till öronen! dock verkar de andra det också och låter benen löpa ut efter 3,5 km för att sedan plågas i en annan backe. NU är det riktigt illa, ska jag gå? ska jag stanna? bara för att få bort domningarna i låren? tänker på alla jävla intervaller jag kört varenda jävla måndag och svär och spottar lite och drar på. och äntligen, vid fyra km går det nerför och benen släpper mjöksyran lite.

Fem km passeras på 20.02, ingen topptid alls, men är faktiskt exakt den tid som banan kan ge. Den är helt enkelt sjukt jobbig på småstigar och riktigt svårsprungen och tung. Har fortfarande bra avstånd till gänget bakom och nu börjar lite publik dyka upp som hejar, bland annat en pappa till en av löparna, Carllucas, som kom trea, som skriker och hejar på honom, men ändå hinner med ett trevligt "kör på, här ska du springa" och vägleder en rätt...

Fortsätter dra i täten med bra avstånd. nu börjar lätt stigning med blandad skogsstig och grusväg, 7 km passeras på 28.00. spara lite på krafterna då det kommer en riktigt brant backe enligt kartan. träffar hör lite roligt folk i skogen, förutom de som går, folk som sitter vid en brasa och spelar fiol samt två som spelar skogsmusik á la ronja rövardotter (i den värsta av alla backar!) samt släkten till Carllucas igen. "KÖÖÖÖR, DU HAR HÄNG NU!!!!" hör jag de skrika till honom. Mellan 8 km och 9 km, går det smärtfritt, men precis vid nio kommer missen, springer fel!! blir dock snabbt tillrättavisad och drar på, men nu har avståndet sjunkit. Har dock krafter kvar, och med speakerns ljud i bakgrunden känner jag "nu jävlar får det brista" och kör på så mossan yr!!!! äntligen kommer grusvägen och 400 meter kvar, slänger en sista blick och ökar, spurtar, gör allt för att komma bort och nu har jag det. Det sista är vad varje löpare drömmer om: Att få springa själv, första av alla förbi människor som applåderar och se målsnöret samt ur publikens applåder höra speakern "Och segrare, i den 42a upplagan av Jätten Bule löpet 2011, är Jonas Wetter från GIH IF!!" springer i mål, får blommor, medalj och presentkort, men sätter mig ned är helt slut men har vunnit!!! folk kommer och grattar och klappar om, Birgitta och Bengt med tårar i ögonen står där, och yes, jag vann!!

Sedan kommer det roliga, får göra min första segerintervju, där jag stapplande försöker beskriva loppet. Får göra en till intervju och blir omklappad, innan jag hör speakern ropa ut: "och se här i rosa tröja, vinnaren av damklassen 2011, tävlandes för GIH IF, Sofia Palmgren!!!" Jubel, segerkyss (som uppskattades av publiken och intervju med henne med. Dubbelseger till torpön och oss!!! enorm känsla och otroligt kul!

Åker sedan hem till Birgitta och Bengt får vinnargryta med rådjur, innan det är dags att åka hem. Ger blommorna till birgitta som tack för all hjälp! Sen bil hem i fyra timmar. Segerns sötma får man aldrig njuta av för länge...

Tack Österbymo och vi kommer definitvt ses fler gånger!!



lördag 5 november 2011

1 dag kvar - resa, känna på nya skor och ladda

Snart racetime återigen!!! Känslan inför imorgon är bra, sitter just nu mätt och belåten i soffan hos propps släktingar Bengt och birgitta, som efter vår ankomst mattat oss med pajer från alla världens hörn: laxpaj, queen lorry paj, äppelpaj... You name it!!! Och strax väntar middag också! Bara göra mer plats i magen. Om det går tungt imorgon beror det knappast på för lite mat...

Uppe tidigt och kände på formen idag, fyra stycken högintensiva intervaller i 1,35-1,40 minuter. Efter resan, som gick kalas och kanonlunch togs en promenad blandad med lite löpning i de nya adidaspjucken vid! Underbart att se torpön i hsötskrud! Bladen hat fallit lite mer här, samt det var disigt hela dagen, dvs. Riktigt höstväder!! Bilder kommer strax!

Hur kommer loppet att sluta? Vet inte vilka andra som ställer upp, men top fem alla dagar i veckan. Tid vågar jag inte tippa för, men som det känns och som sagts tidigare är sub 38 mest logiskt, sub 39 inte förvånande.

Sov gott och ses imorgon!

fredag 4 november 2011

2 dagar kvar - sista prövningen

Formen är lite märkligt, eller orutinerad, just nu. Löprunda imorse för att känna på hur hälen skulle reagera samt hur pigga benen skulle vara. Först en 8-9 km runda med 3 km i terräng samt avslutning med 6 stycken korta sprints för snabbaktivering av benen. I rund aslängar vandrade mjölksyran upp och ner på asfalten på ett ovanligt sätt, men det kändes mycket bättre när jag sedan hoppade på terrängen!! Riktigt konstigt. Lite ont men ingen fara. Sprinten svarade kroppen bra på men jag lämnar ändå ett stort frågetecken för hur det ser ut.

I övrigt:
- klippte mig idag för att farten ska öka genom minskat luftmotstånd (Obs, skämt)
- Städade vinden, tog ner vinterkläder och städade lägenheten.
- Packade kläder för imorgon.
- Planerade skolan framöver.

Så nu väntar resa imorgon med lite känning i löpfart imorgon i terrängen, samt bilåkande till torpön och laddning!

torsdag 3 november 2011

3 dagar kvar - dåliga uppdateringar

I alla fall väldigt korta! Men i alla fall: löpning imorse vilket var OK för än gångs skulle! Men hur är formen? Det är väl ganska klart att det i te kommer bli något nytt rekord i hässelbyloppetfart. Inte heller i närheten av det. Sub 37 och jag är glad, Sub 38 och jag är nöjd, sub 39 och jag är helt förstående till att kroppen säger ifrån!

Ingen simning idag, vilket inte berodde på slarv eller dålig planering. Tandläkarbesök stod på schemat, vilket jag lite stolt måste säga är något jg aktivt och rutinmässig gör en gång per år. Gaddarna ska man va rädd om. Lagning av ett hål stod på schemat idag, 35 minuter och 800 spänn fattigare. Spännande var att hålet satt i en visdomstand, ska man laga sånt? Frågade jag tandläkarmalin.
"tja, känner du att vi ska skära lite och dra ut den kan vi väl göra det" sa hon kallt innan jag förkräckt sa nej! Men det gick snabbt och lätt!

Damträning nyligen och nu laddning för en sista känning av löpformeb imorgon bitti!!

onsdag 2 november 2011

4 dagar kvar - ingen löpning...

Men det vart fortboll i alla fall på tränarutbildningen på GIH! Försvarsspel gnuggades med kommunikation och grupprocesser, inget direkt nytt men lagom intressant.

Hälen smärtar lite, formen känns dock bra. Mindre bra: tandläkarbesök imorgon och bassning för att man skött gaddarna för dåligt säkert. Jajaja, skit ska skit ha.

Andra nyheter:
- GIH som institution envisas med omläggningar av schema, nya seminarie samt osäkra upplägg på kurser och lektioner. What? Högskolemässigt, skulle knappast tro det....
- Snart väntar resa till Torpön. Grymt skönt!
- I dagarna är det NYC marathon vilket kommer följas!

So long!

tisdag 1 november 2011

5 dagar kvar - rejält bakslag

Idag fick jag för första gången avbryta ett pass. Inte då avbryta som att springa kortare sträcka, utan helt enkelt stannaoch gå hem. Orsaken fortfarande hälen, men inte undersidan som tidigare utan precis vid malleolerna. Tungt såhär efter ett intervallpasssom kändes kalas. Men det är bara att köra hårdare. Skit ska skit ha helt enkelt!!! Fick till en tusing simning som kändes bra dock.

Möte igår kväll med Enebyberg angående framtiden vilken ser mycket intressant och ljus ut! Ska bli spännande att se hur nästa år bli. Vi ska bl a på cup nu senare i november, klassiska älta cupen!

Idrottspsykologi nu, KBT på schemat.