onsdag 29 juni 2011

Tranås by day!

Ingen löpning idag ska erkännas med en gång! Benen är fortfarande alltför tunga och dessutom har vi vädrets makter med oss lite alltför mycket, om det nu går. Sol och 28 grader gör landsvägarna där man springer till ugnar + att benen är rejält tunga = ingen löpning. lite bålstyrka istället på bryggan!

Var i tranås idag för fika, och köp av strumpor, en bok och lite mat. ikväll väntar middag hos grannen och bara lugn, inför sista dagen på tropön imorgon med hemgång fredag!

Vattnet kallt, bara 23 grader... hårt med semester (OBS ironi!!)

tisdag 28 juni 2011

löpning på hög nivå!

Då löpning inte fått något högre utrymme kommer ketchupeffekten nu. sprang igår och idag, precis samma sträcka vilket blev 18 km idag igen. Benen mår väl inge vidare nu, som jag skrev i ett tidigare inlägg: Don't try this at home!!




Dagens Start: Kaffe i snygga koppen och kaka!


Annars består dagarna av att läsa värdelösa böcker, se på fiskstim (som är enorma) precis utanför bryggan, se badtemperaturen gå från 19 till 26 grader och vila, vila vila samt säga "semester!" med en härlig suck efteråt! Och att äta nyplockade jordgubbar, äta chokladpudding och nygjord flädersaft... Detta är semester!!

Hörde på radio om sveriges premiär, och det satt lite hårt inne. Nordkorea blir svårt, men en nöt som vi absolt ska klara av!

Och eftersom det var tisdag: Skumpa!! dock i en annan form, då vår planering av systembolaget inte riktigt var vad man kan hoppas: Äppelcider i form av champagneflaska och champagnekork i vinglas! Men det var jäkligt fint faktiskt!!!


Simma lugnt!

måndag 27 juni 2011

Hårt schema!

Uppstigning och springa (för första gången på 8 dagar)
10.00 frukost
vila
13.00 lunch
vila
15.00mellis
vila
17.30
springa igen! (benen inte tarzan, cirka 18 km idag...)
20.00 färdig med middag
vila
21.30
Diska
22.30 ljuset blåses ut.

Dagens största utmaning: Att handtvätta potatis i solen inför hamburgermiddag.

hårt med semester...

lördag 25 juni 2011

Midsomarfirande!





Gammelsverigefirande är det bäst: smultron på strån, färskpotatis, promenader, rummy och halvjäsa dagarna i ända. Midsommardagen likadan, inte höja tempot inte. Och löpa? skulle inte tro det. Endast en regel, ingen öl innan klockan tolv!

Update löpning: 25 augusti bellmanstafetten klar!! topp tio placering siktas det på, och försöka slå lag GIH Åstrand! dessutom inbördes kamp; två lag från löpargänget Sörens Löparsällskap kommer ställa upp. SPännande!!

fredag 24 juni 2011

Checkat in på landet!



Och det i en stuga utan el och vatten!! Torpön heter stället, och är en av smaragd av högsta valör nära vatten och utan folk. Dusch och tvättning görs i sjön, vatten hämtas i dunk på närmsta vattenställe, diskning görs på bryggan, kaffet kokas och varje morgon tänds spisen. Sedan ett gäng förfriskningar som väntas med svärfar samt 7 dagar sammanlagt här, gör att semester får en kickstart!!

Så nu väntar vila i en vecka. Återkommer snarast igen!



Trevlig midsommar!!!

torsdag 23 juni 2011

Lopp klara för hösten

Då var anmälningarna inbetalda och loppen bestämda! Det blev följande lopp, självklart uppdaterade till höger men med följande motiveringar:

Bellmansstaffeten är väl inte helt klart ännu, men till 90% säkerhet. ett roligt 5 km lopp för att ha roligt med andra helt enkelt. Midnattsloppet fick tyvärr stryka på foten, träningsläger i båstad för Damlaget fick gå före. har dessutom sprungit det tidigare tre gånger, och en tid klockan 22.00 på kvällen är visserligen rolig men med mycket folk, risk för dålig start och mycket hopp i sidled hela vägen gjorde att det ströks.

Första steget den 10 september är ett lopp som GIH är med och arrangerar, och som jag fick nys om just per mail från GIH. hittills inte många deltagara, men som jag tror kommer ramla in. nära till start, en sträcka som jag kan springa i sömnen då den är som hemma samt en lagom sträcka för ett genrep till nästa lopp, gjorde de perfekt.

Nästa lopp får väl anses som det stora målet, Stockholm halvmarathon den 17 september där en ganska hård tid ska nås för att kunna känna lite på länge distanser. 21098 meter runt stockholm ska dock inte underskattas, och träningen kommer läggas upp med mer distans. dock är målet till en början udner 1.25, för att sedan trimma ned det lite. Här ska det smälla! kanske en topp 150 placering kan nås, helst sikte på topp 100.

ToppLoppet den 1 Oktober ska också anses som ett roligt lopp och uppladdning för hässelbyloppet, och här siktas väl på en topp tio placering i min klass. vet inte mycket om klassen på andra deltagare än, men en milstid på 38.30 alla gånger som det känns nu. också en bana jag känner hyfsat.

Sista loppet för i år vore roligt med banrekord, och vilken passar inte bättre än hässelbyloppets flacka bana på 10 km? Lätt nytt rekord, har anmält mig i tävlingsklassen och försöker väl på en topp 100 placering. såg att jag i motionsklassen kanske skulle fått en top 5 placering med nytt rekord, men nu känns tävlingsklassen bättre om jag vill slå pers.

Som sagt utanför stugorna i sälka innan ett 25 km lång sträcka skulle påbörjas: Fuck Of nu kör vi!

Jag i starten i AIDS-loppet. Perfekt bakom ledarna!

onsdag 22 juni 2011

Bräklä och tisdagsskumpa

Bräklä, vilket ska sägas med redig småländska, var gårdagens aktivitet gällande snickarlivet. Och tangentbordshänderna fick arbeta!! Klädde en hel vägg med brädor och lister och kände mig duktigt trött efteråt, samt nöjd över en hård dag. Somnade som en stock inatt och kommer likaså att göra det idag, efter att de veka stockholmsnerverna vekt ner sig och satt feber och halsont i kroppen. somnade på en brassestol på ett bygge idag och tog tidiga bussen hem, sovandes igen. Kroppen van att springa och träna flera timmar om dagen, men snickeri en hel dag ute? inte en chans...



Provade på Oskarshamns nya storhet igår, och nyhet: Sushi!! Avnjöts självklart med tisdagsskumpa, en ungersk billighetsvariant och 10-årig talisker efteråt! och sushin fick godkänt! lite annorlunda och avana, men lite oerfarenhet får man ta!






Cool katt som övervakar snickararbetet

måndag 20 juni 2011

Smålandsjobb

Idag fick tangentbordsfingrarna jobba lite mer än att pilla på uppgifter, projekt, uppsatser eller planeringar och äntligen känna på lite äkta fysiskt arbete. En heldag snickeri var på schemat med svärfar och propp, och medger nu på kvällskvisten utan någon som helst bitterhet eller bruten stolthet i rösten att jag faktiskt är helt slut! Dessa knegare som är uppe tidigt varje morgon och fixar våra rör, tak eller vår el, de är beundrandsvärda. riktigt hårt kneg idag med ombyggnad, isolering och satt upp reglar. Hårt men kul, och därför självklart ingen löpning.

Har nu kollat upp lite lopp också inför höstsäsongen och lite mål inför nästa år, vilka jag ska redovisa senare. Men hittills så verkar hässelbyloppet som ett bra avslut, topploppet som ett bra alternativ innan med Halvmarathon som huvuduppgift. dessförinnan slipa formen med bellmanstafetten och första steget. Några andra tips???

Inför nästa år kan jag säga att stockholm marathon står högt i kurs, med eventuellt andra lopp i sikte med minst ett utomlands.

Andra förslag inför nästa år mottages tacksamt!!!

söndag 19 juni 2011

På väg....

Dags att lämna storstadslunken och förvärva äldre ideal och traditioner från gammelsverige genom att åka till småorterna!! I bil på väg nu mot småland där två veckor ska genomdrivas, den ena med jobb på ett snickeri och den andra med vila och vara totalt ouppkopplad från allt och alla.

Löpning ligger lågt på kontot, liksom energi till jobb och annat. 38 dagar börja ta ut sin rätt.

VG idag på en kurs i rörelselära på GIH. stort men inser idag att jag itne kommer ihåg någonting. fantastiska mätbara sätt att begagna kunskap på, den som är smartast på att plugga vinner, inte den som vet mest.

lördag 18 juni 2011

Livspusslet fortsätter

Tog en kik i almanackan för att se hur livet har sett ut den närmsta tiden i form av skoltimmar, jobb, fotbollsskola, kurs och så vidare då både jag och propp igår kände oss trötta och slitna. för egen del såg jag att den senaste ledigheten inföll den 15e maj senast, dock med damlagsmatch under den dagen (fast den får räknas). det betyder att resterande 16 dagar i maj bestod av jobb, samt att nu i juni, självklart med jobb idag och imorgon, ger 20 dagar utan ledighet. summa kardemumma 36 dagar utan ledighet. Plus att jag lovat att ställa upp och snickra hela nästa vecka. Don't try this at home kids!!!

Sista fotbollslägerdagen igår, samt sista dammatchen för säsongen idag. ska bli storseger om inget oförutsägbart händer. sen packa för att åka imorgon.

Ojojojoj....

Allt firades dock med oxfilé, sötpotatisgratäng, chateau latour de by samt efterrätt och öl!

onsdag 15 juni 2011

fotbollstakter

Försvarsspel, anfallsspel, sidställa, styra, skära av, pressa.... Idrotten innehåller ett intressant och rätt roligt fackspråk som lätt blir oförståeligt under träningar för den ovane. det var det inte minst för mina tjejer idag, som stod som frågetecken under träningen då vi pratade sidställa och styra.

vad gör man efter en lång dag från 0830-1700 som består av fotboll totalt óch att aktivera sinnet? Efter en kebab/pizza med seriens bästa målvakt Rehn (i division ett i innbenady, en riktig klippa i målet faktiskt!!) ställer man upp på sin första träning på jättelänge och är med i damlagets träning. och jag tror kommentaren att adhd nu har blivit ateö (läses a till ö) är ganska beskrivande. dock va de tsjukt kul och lite gamla takter satt kvar!! dock inte utan förtjänst, två jätteblåsor vaav en sprucken var under fötterna då jag klev inanför dörren. ajajaj...

tisdag 14 juni 2011

fortfarande organiserat kaos

Minst sagt. Fotbollskola nu om dagarna, efter avklarad examen i söndags. Så då kanske man kan titulera sig Personlig tränare då! lite läckert minsann, intensiva dagar men riktigt kul!! träningen inte helt åsidosatt, tränignsdagboken visar ändå dryga 6 mil i veckan även om gymande och simning inte fått alltför stor plats. och då dagarna nu på fotbollsskolan i enebyberg (fem dagar med 9 timmar fotboll om dagen med flickor 98) fortfarande visar arbetstider på 8-18 så är det inte annat än att gilla läget.



Champagnetisdag idag missades dock inte!!!


torsdag 9 juni 2011

Idrottsanpassad träning

Dagens tema dag nio på kursen var idrottsanpassad träning, eller frågor kring hur vi kan bygga upp övningar och rörelser i en progression som ska hjälpa en person att prestera bättre i sin idrott eller specifika idrottsgren. För golfaren kan det handla om att förbättra svingen eller löparen sin mjölksyratröskel. Där är det tänkt att vi ska ha specialkunskap och idéer kring hur vi ska förbättra denna person. Extra intressant med tanke på att det går att bygga upp på sig själv. vi pratade även en hel del om träningsplanering, vilket jag kommer göra ett längre inlägg om då min egen är klar och även skriva en del om olika filosofier.

Löpning idag och framöver då? Bra pass imorse på normala tider, inget super att hänga i julgran. Dock börjar hållningen bli sämre med alltför mycket tid utan att träna den specifikt, plus >5 timmars sittande varje dag oergonomiskt vid ett bord för att skriva framåtböjd. Illa men vad ska man göra i intensiva tider.

Eventuellt match imorgon med damlaget som tyvärr lämnats vind för våg (som det mesta andra) med tanke på denna kurs intensitet.

onsdag 8 juni 2011

Måste ändå säga...

Att denna kurs är värd varenda öre i kvalité!! visserligen långa dagar, blod, svett och tårar, mat konstant, ont konstant, huvudvärk konstant men satan vad inlärningen går på!!!! har betat av 9 dagar nu, och det känns fantastiskt! kan verkligen rekommendera The Academys PT kurs för er som undrar...


Annars ökar antalet löpmeter bra. ligger i topp på kursen; har bland annat joggat in två på 2 km runda samt sprungit intervaller med 11 km i kroppen rätt så oberörd. Simning en gång (snarare slagsmål i vattnet med sadistpensionärer) och gymet har endast besökts i o m övningar på kursen.



Men en sak missades inte: Champagnetisdag!!!



torsdag 2 juni 2011

livspussel

Livspussel = Konto övertrasserat
Träning = Konto Övertrasserat
PT-kurs = 100 %
Familj och socialt = Konto övertrasserat

Återkommer snarast!!